3 SOCIAL MEDIA VIDEOMARKETINGTRENDS IN 2023

Sociale media vallen niet meer weg te denken uit een videostrategie die zichzelf au sérieux neemt. Het lastige is om mee te blijven met de ontwikkelingen op deze platforms. Dankzij ons overzicht met de belangrijkste 3 social media videomarketingtrends in 2023 geven we je alvast een duwtje in de rug.

1. Gebruikers verdelen hun tijd over verschillende kanalen.

De groei van het percentage mensen dat regelmatig onlinevideo kijkt lijkt nu al enkele jaren gestemd. Logisch ook, bijna iedereen loopt met een computer in de achterzak rond waarmee ze haast continu te bereiken zijn.

Video kan echter nog steeds stevig groeien, maar dan vooral door een groter deel van de tijd in te nemen die men online besteedt. En dat doen mensen meer en meer door hun aandacht te spreiden over verschillende kanalen.

Spreid je content

Consumenten gebruiken soms tot wel 20 verschillende kanalen om met merken in contact te komen. En dat valt niet mee, want nog steeds willen marketeers een ‘professionele boodschap’ uitsluitend via Linkedin meegeven.

Men vergeet echter dat die ‘professionals’ ook een leven hebben buiten de werkuren. En zelfs tijdens het werk verschillende kanalen inzetten. Zo kan je aan projectresearch doen op Google en YouTube, om je vragen te stellen op Linkedin. Maar gebruik je TikTok en YouTube shorts wanneer je even pauzeert! Misschien activeer je zo wel dat ene sluimerende idee waar je al even naar op zoek bent.

Word overal gezien!

Dus hoe kan je als marketeer en organisatie daar het beste mee omgaan? Sla aan het experimenteren! Denk op voorhand na welke inhoud met welke tone of voice op welk platform zou kunnen werken voor je doelgroep. En probeer het uit. Vraag aan je nieuwe leads via welk kanaal ze je hebben gevonden. Je zal na een tijd merken welke kanalen het beste werken zodat je je daarop kan concentreren.

Bovendien is het regelmatig aanwezig zijn met videocontent goed voor je SEO-resultaten. Door breed aanwezig te zijn zal je ook sneller en vaker zichtbaar worden. Meer contactmomenten met je doelgroep betekent meer bekendheid, meer vertrouwen en uiteindelijk, meer conversie!

2. TikTok wint meer aan belang als zoekrobot.

Of tenminste bij Gen Z, geboren tussen 1997 en 2012. Ook wel de ‘smartphonegeneratie’ genoemd. Op zoek naar een hip restaurantje, een snel antwoord op een vraag of een korte uitleg over hoe je iets moet doen? Deze generatie zoekt meer en meer haar antwoorden via TikTok. En dat ging niet onopgemerkt voorbij bij de mensen van Google.

Net zoals YouTube de kattenvideo’s ontgroeide, zo gooit ook TikTok stilaan de status van platform voor virale dansvideo’s en nostalgische popmuziek van zich af. Het krachtige algoritme, dat gebaseerd is op de reacties die gebruikers geven, krijgt dankzij de korte content ook heel veel specifieke data binnen, zodat ze nog beter content op maat van de gebruiker kunnen aanbieden.

Persoonlijke insteek

Wat belangrijk is, is dat de content gemaakt en aangeboden wordt door mensen. Door de gebruikers zelf, in plaats van een abstracte website of een lange uitlegvideo. Het geeft het gevoel deel uit te maken van een community van gebruikers, die hun oprechte mening geven over waar ze net hebben gegeten, of van welk merk ze pas een aankoop hebben gedaan.

En dit is slechts een onderdeel van een grotere digitale transformatie. Consumenten gebruiken Amazon om producten te zoeken, Instagram om trends op te volgen en Snap Maps om lokale ondernemingen te kunnen vinden. En met de tijd komen er meer en meer platforms om op een specifieke manier te gebruiken.

Google blijft de grootste

Het is niet waarschijnlijk dat TikTok snel de plaats van Google zal innemen als belangrijkste zoekmachine. Al beseft men daar wel dat, wanneer men zoekt naar ontspanning, bijna 40 procent van de jongeren niet hun toevlucht zoekt tot Google Search of Youtube, maar naar TikTok of Instagram.

Een zoekopdracht uitvoeren gebeurt daar immers meer interactief dan enkel platte tekst gebruiken om te omschrijven waar men naar zoekt. Ze browsen als het ware doorheen verschillende meningen. Dankzij de boodschappen van korter dan een minuut lijkt dit voor jonge mensen meer relevant en onbevooroordeeld.

Voorlopig lijkt het er echter wel op dat YouTube zijn voorsprong nog even zal kunnen behouden.

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

3. Videocontent zal meer gebruikt worden in short forms.

Met de opgang van TikTok werd het duidelijk dat Meta de uitdaging aanging door een short forms contentplatform aan te bieden in de vorm van Reels. In 2020 deed Google hetzelfde met haar YouTube Shorts. Maar ook social ads houden hun boodschap heel kort om de aandacht te kunnen trekken en een lead te converteren.

Niet alleen wordt hiermee een antwoord voorzien voor de slinkende aandachtsspanne van de onlinegebruiker, maar korte video’s zijn ook eenvoudiger en sneller te produceren, en stellen dus in staat om sneller en meer ad hoc te communiceren. Tegelijkertijd behoud je de relevantie en de interactiviteit die video aanbiedt.

Betere resultaten met short forms

Doordat je meer verschillende boodschappen kan publiceren, kan je die ook verspreiden over je website. Wat dacht je van korte productvideo’s voor je webshop. Of korte voorstellingen van je team? Het punt is dat video op je website zorgt voor betere SEO-resultaten. Bovendien kan je hiermee ook regelmatig posten op sociale media. Die consequentie zorgt ook voor betere resultaten op die platforms.

Verder zorgt ook de hogere conversiegraad die typisch is voor het gebruiken van video voor een betere return on investment. Een publiek spendeert doorgaans meer tijd met het bekijken van video online. Maar dat betekent ook dat een merk ze makkelijker met verschillende producten kan bereiken, dankzij die kortere videoboodschappen.

En nu is het tijd om eraan te beginnen!

Vond je deze inzichten waardevol? Lees dan zeker ook onze blog over de belangrijkste videomarketingtrends in 2023 en de vooruitblik op de technologische ontwikkelingen in videomarketing voor 2023.

Uiteraard staan we steeds klaar om je videostrategie naar een hoger niveau te tillen! Laat je gegevens achter en we contacteren je zo snel mogelijk voor een gesprek.

Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top