4 VIDEOMARKETINGTRENDS IN 2023

Het jaar is nog maar pas begonnen, maar toch is het nu de tijd voor marketeers om van de luwte gebruik te maken om hun marketingstrategie, en dus ook hun videostrategie, onder de loep te gaan nemen. Daarom geven we 4 belangrijke videomarketingtrends in 2023 om mee rekening te houden.

Lees dus zeker verder als je op zoek bent naar nieuwe ideeën.

1. Organisaties begrijpen het belang van video beter.

Als we dan toch iéts willen meenemen vanuit het coronajaar 2020, dan wel dat de ogen van héél wat bedrijfsleiders eindelijk werden geopend als het aankomt op onlinecommunicatie. Plots was de online aandacht van het doelpubliek het ultieme doel, voor zowel kleine als voor de grootste bedrijven!

Video werd plots hét middel om te verbinden met het doelpubliek, ongeacht of de communicatie extern of intern verspreid werd. Vertrouwen en betrokkenheid werden in een wereld die fysiek op de rem stond als topprioriteit gezien. Video werd in een oogopslag dé tool om oprecht te communiceren. En dat gaat het nog een lange tijd blijven.

Video in een doordachte strategie

Organisaties lijken meer en meer te begrijpen dat ‘eens een video maken’ een verspilling is van het marketingbudget. Mogelijk is dat ook te wijten aan het feit dat mensen die voor die organisaties werken nu ook meer kennis hebben van hoe social media en andere platforms in elkaar steken aangezien ze er zelf vaker meer ervaring mee hebben.

De social mediapagina’s van heel wat bedrijven die al langer met video aan de slag gaan evolueren dan ook naar plekken waar consumenten regelmatig nieuwe en relevantie content kunnen gaan slurpen.

2. Teams gaan meer zelf met video aan de slag.

De tijd dat de grote filmploegen met duur professioneel materiaal absoluut noodzakelijk zijn om mooie beelden te maken, ligt definitief achter ons. Niet alleen bieden moderne camera’s op smartphones al een zeer mooie beeldkwaliteit, tal van bewerkingssoftware is ook nog eens gratis te gebruiken.

Niets staat bedrijven dus in de weg om zelf met bewegend beeld aan de slag te gaan. Teams kunnen heel snel en ad hoc een blik bieden op hun organisatie. Zowel voor interne toepassingen zoals opleidingen en aankondigingen van het management, als voor HR-doeleinden en authentieke communicatie op sociale media.

User generated content

Zelfgemaakte online content zal hierdoor nog meer winnen aan belang, zéker in de vorm van video. Vlogs en podcasts schieten nu al als paddenstoelen uit de grond. En ook al houden slechts enkelen het vol op lange termijn, toch stijgt het aanbod zienderogen. Bovendien kan het worden ingezet in alle stadia van de buyer’s journey, op tal van verschillende media.

Niet alleen je klanten kunnen op die manier met jouw merk vertrouwd geraken, maar vooral content gemaakt door de eigen medewerkers zou wel eens cruciaal kunnen gaan worden in de ‘war for talent’. Als organisatie doe je er goed aan dit zo goed mogelijk te stimuleren. Om authentiek over te komen, maar ook om het netwerk van je medewerkers te bereiken.

Als je interesse hebt om zelf aan de slag te gaan, lees dan zeker onze blog over hoe je zelf met video aan de slag kan gaan!

Contact Banner

3. Video wordt cruciaal voor HR-branding.

Online video zorgt voor authenticiteit en vertrouwen. Aangezien de arbeidspopulatie de komende jaren nog verder zal krimpen, moeten bedrijven andere middelen gaan inzetten om mensen die bij hen passen te overtuigen om ook voor hen te komen werken. Onlinevideo wordt meer dan ooit hét middel hiertoe. Het is de snelste weg naar de ‘hearts and minds’ van toekomstige werknemers.

Organisaties gaan dus niet alleen goed moeten nadenken over welke kanalen men dient te gebruiken om hun geprefereerde profiel te vinden. Ook het type van de inhoud is van cruciaal belang. Een positionering over de waarden en normen bij de collega’s en het management? Een omschrijving van de manier van werken? Of gewoon een korte inkijk achter de schermen op sociale media. Breed inzetten wordt noodzakelijk.

Leiderschap tonen

Men zal zich kwetsbaar moeten durven opstellen en eerlijk communiceren over het reilen en zeilen binnen de organisatie om betrouwbaar over te komen. Of de nieuwe collega zal mogelijk al na de onboarding begrijpen dat hij of zij een verkeerde keuze heeft gemaakt. Daar wordt niemand beter van!

Video inzetten om helder te communiceren over de binnenkant van het bedrijf kan deze zware kost vermijden. Ook het management ontsnapt hier niet aan. Zelf video maken wordt een cruciaal element in deze manier van communiceren, dus de top van het bedrijf moet een duit in het zakje doen en laten zien uit welk hout ze zijn gesneden. Toekomstige medewerkers kunnen zo bewuste keuzes maken.

Opleidingen zijn de sleutel

En daar stopt het niet. Om deze medewerkers te kunnen behouden moeten ze betrokken kunnen worden bij de organisatie. De mogelijkheid krijgen om te groeien. En dus zijn opleidingen cruciaal voor een doorgedreven HR-beleid. Zo kunnen mensen zich meer en beter specialiseren in hun functie en zich verder ontwikkelen. Deze mogelijkheid tot groei wordt een belangrijke factor om voor een organisatie te kiezen.

Video is een belangrijke tool om medewerkers, nieuwe en geroutineerde, te betrekken met wat een organisatie te bieden heeft. Lees zeker onze blog over hoe video in je opleidingen kosten kan besparen.

4. Uitlegvideo en videotestimonials blijven koning.

Consumenten gaan nog steeds op zoek naar informatie vooraleer ze overgaan tot een aankoop. En hoewel de funfactor meer en meer belangrijk wordt om een jong publiek te betrekken met je merk, is informatie nog steeds de basis die online bezoekers doet blijven ‘hangen’.

Het is dus van cruciaal belang om die inhoud zo breed mogelijk aan te bieden. Gebruik de beschikbare platforms waarvoor ze dienen. Instagramgebruikers zijn vatbaar voor informatie en updates over de laatste trends, en TikTok is superhandig om je doelgroep te bereiken met handige quick tips en lifehacks.

YouTube blijft boven

Maar aangezien Google en YouTube onder hetzelfde dak zitten, mogen we aannemen dat YouTube als platform voor de komende tijd het meest belangrijke zal zijn. Als organisatie kan je hier veel voordeel uit halen. Tenminste, als je YouTube gebruikt waarvoor het dient: als de tweede grootste zoekrobot ter wereld.

Zet dus steeds je producties op YouTube, maar vergeet ze ook niet van de nodige metadata te voorzien. Een gerichte titel die je doelgroep aanspreekt, en een dito omschrijving. Maar de nodige tags kunnen ook het verschil maken. Onderschat ook de kracht van ondertitelingsdocumenten niet. Deze worden immers ook geïndexeerd door zoekrobots. Aangepaste thumbnails zorgen er uiteindelijk voor dat gebruikers in een oogopslag begrijpen waar je video over gaat en of deze hun waardevolle tijd waard is.

Maak je strategie klaar voor het komende jaar

Vond je deze inzichten waardevol? Er komen er nog veel meer aan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gebracht te worden zodra een nieuwe blog online komt!

Uiteraard staan we steeds klaar om je videostrategie naar een hoger niveau te tillen! Laat je gegevens achter en we contacteren je zo snel mogelijk voor een gesprek.

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top