5 OPVALLENDE MANIEREN OM JE KERSTWENSEN MET VIDEO OVER TE MAKEN

Het is weer zover. Tijd om met jouw organisatie na te denken over hoe jullie dit jaar een leuke kerstboodschap kunnen uitsturen naar partners en klanten.

Denk je eraan om een speciale KERSTpromo te maken en tegelijk jullie sales te boosten? Of wil je nog snel even pronken met de recentste groeicijfers?

Niet doen! Of toch niet in combinatie met je kerstwensen!

Want een commerciële boodschap als kerstwens is eigenlijk uit den boze. Verbind je doelgroep dus eens op een andere manier met je merk. Betrek ze meer met je verhaal. De commerciële gevolgen komen dan later wel.

Maar een niet-commerciële video verspreiden die wél de waarden van je organisatie in de kijker zet, hoe doe je dat dan?

We geven enkele voorbeelden.

Een videoclip

Hoe beter je organisatie een gezicht te geven, dan zelf een videoclip op te nemen met je medewerkers? Niet alleen kom je heel origineel uit de hoek, je geeft ook een gezicht aan de mensen achter je bedrijf. Dat werkt heel verbindend voor de mensen die met jou samenwerken.

Trek alle registers open. Laat elke collega, werknemer, werkgever, de meest foute kersttrui aantrekken en gebruik één van die foute kerstnummers die je ongetwijfeld automatisch mee neuriet wanneer de jaarlijkse Kerst top-100 op de werkvloer schalt. Zet telkens het nummer op, terwijl jouw collega’s het nazingen op verschillende plekken op de werkvloer. En dit dan nog het liefste in de meest waanzinnige situaties. Misschien verzinnen jullie een geheel eigen tekst op het nummer? Het zal heel vertrouwd aanvoelen voor de kijker, maar tegelijkertijd in het oog springen. Let wel op voor de muziekrechten.

En vooral, jullie maken ook heel veel plezier samen tijdens de opnames. Hou je alvast klaar voor de talrijke ‘weet je nog’-verhalen in de koffieruimte.

Een logoanimatie

‘Blijf van het logo af,’ horen we vaak van brand marketeers. En gelijk hebben ze! Behalve in de kerstperiode. Dit is net hét uitgelezen moment om een andere snaar te raken bij je netwerk en je organisatie zo nog sterker te verankeren.

Start bij jullie huidige logo, voeg  iets toe in kerstthema en breng je wens over. Misschien kan je een logo reveal laten maken?  Of wat dacht je ervan om je logo echt tot leven te wekken en er een figuurtje van te maken?

En dat hoeft zich niet te beperken tot de logoanimatie. Pas je tijdelijk vernieuwde logo toe op je website en op sociale media. Verwerk ze eventueel ook in een postkaartje dat je kan opsturen.

Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

De eindejaarsboodschap

Sommige bedrijven brengen elk jaar een soort van state-of-the-union naar buiten. Hoeveel zijn ze gegroeid, welke klanten hebben ze binnengehaald dit jaar, en wat zijn hun prestaties, gevolgd door een standaard dankwoordje en de toast op een nieuw, succesvol jaar samen. En in een tijd waarin we niet continu worden geprikkeld met boodschappen die trillen in onze achterzak, kwam deze boodschap het beste tot zijn recht.

Maar in dit gedigitaliseerde tijdperk worden mensen graag anders benaderd. Persoonlijker. En dat vind je niet meteen terug in zo’n klassiek jaaroverzicht. Spreek daarom in je eindejaarsboodschap de kijker op een persoonlijke manier aan. Praat over emoties en wensen. Praat over je toekomstvisie zonder al te veel cijfers te gebruiken. Laat verschillende mensen van je organisatie aan het woord en houd het kort, maar krachtig.

En vooral, maak het oprecht!

Een skit video

Een skit video of een sketch is een leuke manier om in je netwerk over de tongen te gaan. Het is een leuke video dat heel erg ‘shareable’ is voor je netwerk.  Een extra voordeel, je komt op deze manier ook gemakkelijk in het netwerk van jouw netwerk terecht.

Je hebt zeker en vast ooit een toneeltje moeten voordragen in je studietijd. Brainstorm samen met enkele collega’s om zoveel mogelijk leuke ideeën te verzamelen die wel of geen link hebben met je business. Schrijf er dan een korte verhaallijn mee. Improviseer samen, zodat je jouw personage kan vormgeven. Hoe praat hij of zij? Hoe wordt er op bepaalde situaties gereageerd? Een karakterstudie is cruciaal om een grappig personage te bedenken. Giet het vervolgens in een verhalend script en spreek af wie er gaat filmen. Laat je montage in verschillende stadia zien aan zoveel mogelijk mensen en kijk hoe ze reageren. Bepaal op basis van deze feedback of je sketch werkt of niet.

Bedenk wel dat humor één van de moeilijkste dingen is om over te dragen naar een publiek. Zowel de set-up als de acteerprestaties en de timing zijn cruciaal om humor over te brengen. Laat je niet tegenhouden en geef het een kans! Maar blijf kritisch en werk met een testpubliek buiten je organisatie. Houd rekening met hun feedback en voorzie eventueel een plan B, mocht je video niet de beoogde impact hebben.

Contact Banner

Augmented Reality kaart

Veel organisaties produceren een animatievideo als zakelijke kerstboodschap. En dat kan heel leuk zijn. Maar hoe laat je de jouwe dan opvallen als zoveel andere bedrijven ook al met animatie aan de slag gaan?

Simpel! The medium is the message. Presenteer jouw animatie op een originele manier. Met een specifieke applicatie die jouw kijker installeerd, gecombineerd met een kaart en een visuele code. Scan de kaart met de applicatie en de animatie start automatisch op je scherm. Je kan die code ook verwerken in de tekening van je kerstkaart. Belangrijk is wel om in de begeleidende tekst duidelijk te maken hoe je ontvanger deze applicatie moet gebruiken. Anders bestaat de kans dat ze overweldigd worden en afhaken.

En dat zou zonde zijn.

Wil jij zeker zijn dat jouw kerstwensen dit jaar knallen, maar weet je toch niet goed waar te beginnen? Een goede partner kan jou zeker op weg helpen met het bedenken, plannen en uitvoeren van jouw kerstwensen. Laat ons iets weten, dan sparren we snel over de mogelijkheden die passen binnen jouw budget.

Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top