8 REDENEN WAAROM JE MOET INZETTEN OP ONLINE VIDEO

De manier waarop bedrijven en merken met hun klanten communiceren is de afgelopen jaren compleet veranderd. De verklaring ligt bij de opkomst van online video. Maakt video nog geen deel uit van je marketing- of communicatieplan? Hier zijn 8 redenen waarom je moet inzetten op online video.

1. VIDEO IS DE TOEKOMST

Als je 20 jaar geleden je doelpubliek wilde bereiken, dan moest je een website hebben. Vandaag kan een website niet zonder video. Binnen minder dan 4 jaar zal online video meer dan 80% van het internetverkeer uitmaken.

2. VIDEO IS DE MEEST EFFICIËNTE MARKETINGTOOL

We krijgen steeds meer informatie over ons heen, maar we hebben steeds minder tijd om die allemaal te verwerken. Als jij een boodschap wil overbrengen, dan moet je eruit springen. Daarvoor is online video hét middel bij uitstek. Omdat je met video mensen zowel op rationeel als op emotioneel vlak kan beïnvloeden, is het de krachtigste en meest efficiënte digitale marketingtool.

3. VIDEO BLIJFT HANGEN

Als we een tekst lezen, onthouden we slechts 10% van de informatie die er in is vervat. Kijken we naar een video, dan onthouden we 65%. Bewegende beelden zijn voor ons brein immers lichter verteerbaar en makkelijker te interpreteren. Daarom blijft video veel meer hangen.

4. VIDEO TREKT MEER BEZOEKERS AAN

Staat er video op je website, dan heb je 50 keer meer kans om op de eerste pagina van Google te belanden. Een website met video lokt maandelijks drie keer meer bezoekers. Bovendien blijven die bezoekers gemiddeld dubbel zo lang op je site. Bedenk een slimme titel voor je video, gebruik de juiste tags en voeg eventueel ook een transcriptie én ondertitels toe.  Succes gegarandeerd!

5. VIDEO VERKOOPT

Video is een investering die je makkelijk en snel terugverdient. Een duizelingwekkende 85% van de consumenten zegt namelijk dat ze meer geneigd zijn om over te gaan tot een aankoop of beslissing na het zien van een video.

6. VIDEO CREËERT VERTROUWEN

Bovendien zegt 52% van de consumenten dat ze door filmpjes te bekijken meer vertrouwen hebben in hun aankoopbeslissingen. Video biedt je de mogelijkheid om een verhaal te vertellen waarmee mensen zich identificeren en dat ze associëren met je merk. Video draagt bij tot brand recognition en laat je toe om op één lijn te komen met je doelgroep.

7. MET VIDEO KUN JE MULTICHANNEL GAAN

Online video kun je verspreiden via verschillende kanalen: op je website, in je mailings, op sociale media, als ondersteuning of bij een pitch in salesmeetings, op TV-schermen in je bedrijf of op een event, in keynotes en in prezi- of powerpointpresentaties. Een video wordt bovendien vaker gedeeld.

8. VIDEO VERHOOGT DE ZICHTBAARHEID OP SOCIAL MEDIA

Posts met video krijgen op Facebook extra gewicht in de algoritmes en worden daardoor hoger geplaatst dan posts met gewone tekst of links. Zet je in op video, dan ben je dus veel zichtbaarder op sociale media.

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top