ADVERTEREN MET VIDEO: DE MOGELIJKHEDEN

Online adverteren met video wordt steeds populairder.

Video valt niet alleen meer op, er is ook bijzonder veel keuze qua kanalen, advertentieformaten en uitwerking.

Let er wel op dat je je tv-spotje van 30 seconden niet gewoon overal voor gebruikt. Online gaat het erom dat je de kijker snel overtuigt, wat concreet betekent dat je je video vooralt niet te lang maakt, en liefst ook interactiever.


WAAROM ZOU JE ADVERTEREN MET VIDEO?

Een groot voordeel aan online adverteren met video is dat je je heel specifiek tot een bepaald publiek kan richten door de targetingopties.

Dit is vooral een voordeel tegenover reclamespots op tv: je toont de video alleen aan mensen waarvan je verwacht dat ze geïnteresseerd zijn en dus zullen blijven kijken. Mensen zullen ook sneller overtuigd zijn door een video dan door een tekst, ook al gaat het misschien om dezelfde boodschap.

Daarnaast hebben videoadvertenties ook de hoogste CTR van alle online advertentieformats, namelijk 1,84 procent.

Enkele tips om de CTR te laten stijgen:

  • Maak kwalitatieve video’s.
  • Pas de inhoud van de video aan aan apparaten en interesses van je doelgroep.
  • Kies voor relevante content targeting.
  • Gebruik sterke CTA’s aan het begin en einde van de video.
  • Zorg dat het verhaal zowel met als zonder geluid duidelijk is.

Het gebruik van video blijft stijgen: er wordt voorspeld dat 82% van het internetverkeer via video zal gaan tegen 2021. Om de concurrentie voor te blijven experimenteer je dus best genoeg, bijvoorbeeld met nieuwe formats.

De eerste vraag die je zou moeten stellen is op welke fase in de marketing funnel je video inspeelt. Dit is belangrijk voor de targeting en het potentieel van de video. Het is bijvoorbeeld heel geschikt om in de Awareness-fase te gebruiken, doordat je een groot maar getarget publiek kan bereiken.

WAT ZIJN DE MEEST TOEGANKELIJKE PLATFORMEN?

Er zijn verschillende kanalen waar je kan adverteren met video’s, maar elk kanaal vraagt een eigen aanpak.

YOUTUBE

Dit is de populairste videosite: elke dag worden er bijna 5 miljard video’s bekeken. Het is dus logisch dat YouTube heel wat advertentiemogelijkheden biedt. Je kan kiezen voor advertenties voor of tijdens een video, die skippable zijn of niet, of voor een video die tussen de zoekresultaten verschijnt. Je kan onder andere targeten op basis van locatie, leeftijd en interesses.

FACEBOOK

Facebook is ideaal voor B2C en je kan er een groot publiek mee bereiken. Video is al goed ingeburgerd dus experimenteer om op te vallen en hou het kort. Je kan kiezen om je video in de nieuwsfeed te vertonen, of voor of in het midden van een andere video. De targetingopties zijn heel uitgebreid.

LINKEDIN

LinkedIn is iets duurder dan Facebook, maar het maakt zich sterk doordat je heel specifiek B2B-contacten kan targeten, bijvoorbeeld op bedrijfsfunctie, branche of studierichting. De video-advertenties worden als gewone berichten in de tijdlijn getoond. Volgens cijfers van LinkedIn wordt een videopost 20 keer meer gedeeld dan andere content, het proberen waard dus!

Meer informatie over dit topic? Stuur ons een mailtje via info@epicframe.be en wij helpen je graag verder!

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top