ANIMATIE OF LIVE ACTION VIDEO: WELKE STIJL PAST BIJ JOUW DOEL?

Gebruik een animatie wanneer je een abstract concept moet verduidelijken. Gebruik live action video wanneer je emotie wil oproepen. Of ga voor een combinatie van de twee!

‘Animatie of toch een live action video?‘ Je hebt een rugzak vol ideeën, maar je hebt geen idee hoe te beginnen aan je avontuur? Geen nood, in deze blogpost geven we je een rondleiding in beide werelden.

ALL ABOARD?

Voor je op video-avontuur vertrekt, is het geen overbodige luxe om te begrijpen waarin een animatievideo en een live-action video van elkaar verschillen. Niet alleen het eindresultaat, maar ook de manier waarop een video tot stand komt, is bij deze twee stijlen heel verschillend. Het eindresultaat van een videoproductie bestaat uit opgenomen beelden door middel van een camera. Dit in tegenstelling tot een animatievideo waarbij het eindresultaat uit illustratietekeningen bestaat die werden geanimeerd. Maar hoe maak je nu een keuze? Kies steeds een stijl in functie van het doel van je video en de manier waarop je jouw doelgroep wilt bereiken.

VISUEEL EN VERHELDEREND? ANIMATIE!

Animatie biedt een heel wat mogelijkheden. Wat je ook wilt laten zien, met een animatie is het mogelijk. Als je het kan bedenken, kan je het animeren. Er kan eindeloos gevarieerd worden in kleurgebruik, vormen, grafieken en stijlen van karakters. Daardoor kan jouw huisstijl makkelijk gevisualiseerd worden. Een ander groot voordeel van animatie is eenvoud. Je kan op een simpele en aantrekkelijke manier jouw boodschap overbrengen.
Wil je graag een proces, product, grote hoeveelheden informatie of een fantasierijk concept helder overbrengen naar je doelgroep? Kies voor animatie.

Contact Banner

OVERTUIGEND EN EMONTIONEEL? KIES DAN VOOR LIVE-ACTION VIDEO!

Een live-action video heeft nét iets meer overtuigingskracht. En wel om de simpele reden dat het persoonlijke van live-action video dat gevoelsmatige beter beheerst. Een meeslepende ervaring creëren zal ongetwijfeld meer succes oogsten als er live beelden aan te pas komen. Een live-action video geeft je de kans om de persoonlijkheid en de emotie achter je bedrijf en product te belichten. Het zien van echte gezichten en locaties geeft een zekere geloofwaardigheid die in animatie niet even gemakkelijk kan weergegeven worden. Ben je van plan om een testimonial of getuigenis in beeld te brengen, of wil je vertrouwen opbouwen en bepaalde gevoelens losmaken bij je doelgroep? Kies dan voor een live-action video.

THE BEST OF BOTH WORLDS

Kan je moeilijk kiezen tussen animatie of live action video? Geen paniek! Tegenwoordig zie je ook meer en meer combinaties tussen live action en animatievideo. Waarom ook niet? Alles kan en mag, zolang het maar in je eigen concept past. Een combinatie geeft je de mogelijkheid om de kracht van beide stijlen in beeld te brengen. Let wel op, doordat verschillende videostijlen door elkaar gebruikt worden, is het verleidelijk om beide stijlen een eigen verhaal te laten vertellen. Dit doet afbreuk aan de inhoud van je video waardoor de boodschap niet volledig zal overkomen bij je doelpubliek. Kies daarom één leidende stijl en gebruik de andere stijl ter ondersteuning.

Wil je iets uitleggen? Kies voor animatie. Wil je op een meer persoonlijke manier overtuigen of een beleving overbrengen? Kies voor live-action video.
Laat het niet van de prijs afhangen, kies voor de stijl die het beste bij je boodschap past, alleen zo ga je het meeste uit je video halen!

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top