BESPAAR OP JE BEDRIJFSKOSTEN MET TRAININGS- EN OPLEIDINGSVIDEO!

Er zijn veel manieren waarop professionele video’s je bedrijf kunnen stimuleren en je bedrijfsresultaten kunnen verhogen. Eén van de redenen waarom video zo’n effectief bedrijfsinstrument is, is dat het niet alleen inkomsten genereert, maar ook je bedrijf tijd en geld kan besparen. Hieronder lees je waarom een opleidingsvideo zeker het overwegen waard is binnen jouw organisatie.  

Haal je genoeg ROI uit de georganiseerde opleidingen binnen je bedrijf? 

Ontegenzeggelijk bevinden bedrijven en organisaties zich vaak in een concurrentieklimaat om het juiste talent in te huren. Eens je de perfecte match hebt gevonden, is de integratie in het bedrijf zeker even belangrijk. Een krachtig training- en ontwikkelingsprogramma is essentieel om de nieuwe werknemers ook efficiënt in te zetten binnen je organisatie. 

Een opleiding organiseren voor (nieuwe) collega’s of werknemers, brengt vaak een grote kost met zich mee. Zo betaal je de trainer of begeleider van de opleiding, maar waarschijnlijk ben je als bedrijf ook verantwoordelijk voor zijn of haar reiskosten. Bovenop de kosten van de trainer en aanverwante uitgaven, betaal je als bedrijf ook jouw werknemers voor hun tijd die ze gebruiken om deel te nemen aan de opleiding. Maar haal je daar ook effectief voldoende ROI uit ? Hieronder alvast enkele sterke argumenten om video te implementeren in je bedrijfsopleidingen. 

Een opleidingsvideo lijkt misschien een grote investering, maar enerzijds geeft het meer controle over de manier waarop inhoud wordt aangeboden, en anderzijds bespaar je een hoop kosten op de korte termijn.

Hoewel de financiële voordelen alleen al een fijn vooruitzicht zijn, is dat zeker niet de enige motivatie voor opleidingsvideo’s. Trainingsvideo’s kunnen je bedrijf en je werknemers een aanzienlijke hoeveelheid tijd besparen. Je zal natuurlijk wel vaker horen van je werknemers dat er ‘geen’ tijd is om nieuwe trainingen te volgen, maar weet dat trainingsprogramma’s op een relatief hoog niveau, net zo belangrijk zijn als het werven van nieuwe klanten. Deze trainingen zorgen ervoor dat je werknemers hun werk beter en efficiënter uitvoeren.

1. Besparing van geld & middelen

Wanneer het gaat over videotraining, moet er fysiek geen coach of andere spreker betaald worden. Eens de video is opgenomen, heb je enkel een locatie nodig waar je werknemers de video kunnen bekijken en beluisteren. Beter nog, de werknemers kunnen de trainingsvideo zelf bekijken terwijl ze achter hun bureau zitten. Zijn er toch vragen tijdens of na de opleidingsvideo? Maak gebruik van een FAQ pagina of maak je video interactief. 

2. Flexibiliteit in taal en doeleinden.

Door het gebruik van video, kan je de video’s afstemmen op het trainingsprogramma van je organisatie en specifiek die thema’s aanhalen die cruciaal zijn voor je interne werking. Er zijn ook tal van stijlen die je kan gebruiken om informatie over te brengen. Je kan bijvoorbeeld een keuze maken tussen animatie of live-action, maar ook de keuze om je branding al dan niet implementeren, de video te ondertitelen of een extra taalversie te maken. Op deze manier kan je de doelgerichte informatie op een manier overbrengen die werknemers aantrekkelijk en interessant vinden.

Voor de training en de ontwikkeling van (nieuwe) collega’s kan een opleidingsvideo voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder:

  • Voorstelling van nieuwe producten of diensten
  • De implementatie van nieuwe software 
  • De klantvaardigheid verbeteren
  • Specifieke en ingewikkelde opleidingsthema’s aanbrengen
  • Veiligheidsprocedures implementeren
Contact Banner

3. Hogere betrokkenheid en retentie 

Het format ‘Video’ biedt een hogere betrokkenheid en zorgt tevens voor een betere retentie van informatie, wat niet onbelangrijk is bij een opleidingsvideo. Meestal investeren bedrijven in het trainen van hun werknemers met als doel deze informatie ook te implementeren bij de uitoefening van hun job. Helaas zullen medewerkers 7 dagen na de trainingssessie 65% vergeten van wat tijdens de training is behandeld (Panopto, 2019 [1]). Verschillende studies tonen aan dat het toevoegen van video bij dergelijke trainingen, het vermogen van de werknemers kan verbeteren om concepten en details te onthouden. 

4. Toegankelijkheid

Of je nu 5 of 100 werknemers hebt, het kan een uitdaging zijn om iedereen tegelijkertijd op dezelfde locatie te krijgen. Als je een instructeur inhuurt, moet iedereen ook op dat moment aanwezig zijn, en valt meteen de flexibiliteit weg voor de thuiswerkers, de zieken en collega’s met andere dringende prioriteiten. Door het gebruik van een opleidingsvideo kan je meerdere toonmomenten voorbereiden of zelfs iedereen toegang tot de video geven, zodat ze de training zelf kunnen inplannen. 

Wanneer je een grote groep traint, kan deze vaak verstoord worden door vragen van collega’s waardoor de concentratie telkens afgebroken wordt. Hierdoor wordt kritieke informatie gemist en wordt de training een grote verspilling van ieders tijd. Met video kan je dat probleem oplossen. Iedereen in je team kan op zijn of haar tempo kijken (en indien nodig opnieuw kijken) totdat ze de inhoud of het onderwerp volledig begrijpen. 

Het format ‘Video’ biedt een hogere betrokkenheid en zorgt tevens voor een betere retentie van informatie, wat cruciaal is bij een opleidingsvideo. Meestal investeren bedrijven in het trainen van hun werknemers met als doel deze informatie ook te implementeren bij de uitoefening van hun job. Helaas zullen medewerkers 7 dagen na de trainingssessie 65% vergeten van wat tijdens de training is behandeld (Panopto, 2019 [1]). Verschillende studies tonen aan dat het toevoegen van video bij dergelijke trainingen, het vermogen van de werknemers kan verbeteren om concepten en details te onthouden. 


Ben je overtuigd door al deze voordelen en wil je met jouw organisatie graag aan de slag met video, maar heb je nog geen idee waar je moet beginnen? Dan kunnen wij je daarbij helpen! Je kan bij ons terecht voor al je vragen & video’s. Meer info via info@epicframe.be

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo
Contact Banner

[1]https://www.panopto.com/blog/5-facts-you-can-use-to-make-the-case-for-video-in-your-learning-development-organization/

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top