BENADER JE B2B-KLANTEN MET LINKEDIN VIDEO ADS: TIPS & TRICKS

Op zoek naar de perfecte manier om een professioneel doelpubliek aan te spreken? Goed nieuws! Met LinkedIn video ads ga je net dat stapje verder op vlak van advertising.

Hoe dat komt en welke videocontent het beste werkt, lees je hier!

Waarom inzetten op LinkedIn video ads?

Videocontent op LinkedIn wordt steeds meer en meer bekeken. Sterker nog, ongeveer de helft van de gebruikers interageert dagelijks met video’s op dit professionele platform. Bovendien wordt er drie keer langer gekeken naar videocontent dan naar statische content. En wat dan met het engagement? Dat blijkt ook stukken hoger te liggen! Video’s genereren namelijk tot wel 30% meer comments dan andere content.

Kortom, video’s op Linkedin, daar kan je niet meer omheen. Laten we even oplijsten hoe je succesvolle Linked video ads creëert en hoe je het beste aan de slag gaat!

Waar worden Linkedin video ads voor gebruikt?

Als je kijkt naar de standaard marketingfunnel, zijn er grof gezien drie stadia om je prospecten aan te spreken die LinkedIn ook aanbiedt:

  • SEE, oftewel awareness: deze eerste stap zorgt voor merkbekendheid. Je toont jezelf (voor de eerste keer) aan je doelpubliek;
  • THINK: oftewel interest: websitebezoeken, interactie of videoweergaven. Die zorgen ervoor dat je doelpubliek gaat nadenken over de mogelijke voordelen en voorwaarden van de dienst die je aanbiedt;
  • DO: conversion: conversies zoals leads genereren of websiteconversies. Kortom: je doelpubliek gaat actie ondernemen.

De meest gemaakte fout is dat er vaak te snel naar een conversiecampagne wordt gegrepen. Begin breed en jaag potentiële B2B-klanten niet weg door ze meteen te willen binnenhalen. Geef je doelpubliek de tijd om je merk en producten te leren kennen.

Zet je in op de SEE- en THINK-fase? Positioneer je dan als expert in je vakgebied, vertel je merkverhaal en deel wat je klanten van je producten vinden met videotestimonials.

Bij de DO-fase kan je dan eerder gaan voor een demo van je product, of een korte intro van je webinar bijvoorbeeld.

Hoe bepaal je je doelpubliek?

In LinkedIn zijn er heel wat manieren om een specifieke doelgroep te bereiken, dus wie ga je aanspreken? Als je nog maar net van start gaat, mik je best zo breed mogelijk zodat je nadien kan bijschaven en focussen op het publiek waar je het meeste succes had.

Wij raden aan om te beginnen met factoren als jobfuncties en anciënniteit en je pijlen nog niet meteen te richten op jobtitels, omdat deze je doelpubliek al snel verkleinen. Jobtitels zijn bovendien ook erg duur om te targeten, juist omdat ze zo specifiek zijn.

Tip: Wil je toch nauwer gaan qua targeting bij een bestaande campagne? Optimaliseer dan aan de hand van de demographics. Zo kan je zien welke profielen bereikt worden en wie er ook daadwerkelijk doorklikt of of interageert. Door je doelpubliek hierop af te stemmen, kan je heel relevante profielen aanspreken met je LinkedIn video ads.

Contact Banner

Wat zijn de best practices voor een succesvolle LinkedIn video ad?

Voor we de echte tips aansnijden, lijsten we graag de verschillende specificaties even voor je op:

  • Bestandstype: MP4
  • Bestandsgrootte: maximaal 200 Mb
  • Bestandsduur: maximaal 30 minuten
  • Frame rate: niet meer dan 30 frames per seconde
  • Layout: horizontaal (max. 1920 x 1080 px), vierkant (max. 1920 x 1920 px) of verticaal (max. 1080 x 1920 px)

Kan je niet goed kiezen of heb je nood aan een soort van benchmark? Wijzelf maken voor LinkedIn het meeste video’s van tussen de 20 en 25 seconden in vierkant formaat. We gebruiken ook steeds ondertiteling, aangezien het merendeel van ons publiek zonder geluid kijkt. We controleren ook steeds of onze advertentie er op mobiele toestellen goed uitziet.

De lengte en structuur van je LinkedIn video ad

Laten we beginnen met een essentieel onderdeel van je advertentie, namelijk de lengte van je video. Als je echt hoog wilt scoren, hou je het best kort, maar krachtig. 20 à 25 seconden is al meer dan voldoende, aangezien de aandachtsspanne is van de gemiddelde mens met online video snel de dieperik in gaat.

Het is zelfs een goed idee je boodschap, en eventueel ook je merk, in de eerste 5 seconden van je video te integreren. Dan hebben zoveel mogelijk mensen die al gezien, ook al kijken ze de volledige video niet uit.

Je kan wel werken met langere video’s wanneer je aan storytelling doet bij een ‘warmer’ publiek. Dus een publiek dat al een bepaalde interesse heeft in je onderwerp.

De geknipte aanpak per type LinkedIn video ad

Brand awareness of merkbekendheid

Wil je het grote publiek laten kennismaken met je merk, product of dienst? Dan zit je goed met een awareness campagne.

Bij dit soort campagnes doe je er goed aan om een persoonlijkere weg in te slaan. Gebruik gezichten en personen die aanspreken. Een lach doet al heel veel! Die trekken de aandacht.

Laat je branding hier niet te vroeg verschijnen in je video, hou de focus op de emotie. Vestig eerst je aandacht op je prospecten en werk pas tegen het einde toe naar je merk.

Brand awareness draait rond het ‘warm maken’ van je potentiële B2B-klanten, dus hou de videoduur hier rond 10 à 15 seconden.

Consideration of thought leadership

In tegenstelling tot merkbekendheidscampagnes kan je in deze campagnes je merk wel vroeg introduceren. Het is zelfs bewezen dat wanneer je je branding in de eerste 2 seconden van je consideration video zet, je tot 16% meer engagement binnenhaalt.

Gebruik in dit type videocontent ook woorden of zinnen die groei suggereren, zoals ‘meer’, ‘beter’, ‘optimaal’, ‘futureproof’ en dergelijke.

Conversie

Ook bij lead- of conversie-advertenties mag je je merk wat meer naar voren schuiven en deze binnen de eerste 2 seconden voorstellen.

Wat erg goed werkt in conversiecampagnes, zijn lead form ads gecombineerd met videocontent. Lead form ads laten je publiek toe om hun gegevens binnen Linkedin zelf in te geven, zodat ze niet moeten doorklikken naar de website. Deze converteren stukken beter dan websitebezoeken. Zeker dankzij de vooraf ingevulde velden die LinkedIn ter beschikking stelt!

Je CTA voor conversiecampagnes dient actiegericht te zijn. Denk aan: ‘ontdek nu’, ‘schrijf je in’ of ‘download meteen’.

Hoe optimaliseer je je LinkedIn video ads?

Zoals hierboven vermeld, zijn de demographicseen erg handige tool om je targeting aan te scherpen. Zo zie je welke segmenten van je doelgroep je video het meest bekijkt. Optimaliseer dus je campagnes door te beginnen met de juiste profielen te targeten.

Maar wat met je eigenlijke LinkedIn video ads?

Die kan je testen en optimaliseren op verschillende manieren:

1.    Pas je ad copy aan

Bij elke LinkedIn video ad vergezel je je video van een geschikte begeleidende tekst en call-to-action onderaan. Die kan je gemakkelijk A/B-testen met links, emoji’s, tekst in bold of een andere boodschap om te zien wat echt werkt bij je prospecten.

2.    Test verschillende lengtes

Heb je video ads lopen met een lengte van 30 seconden? Probeer ze dan eens te verkorten of verlengen naargelang de opzet van je campagne. Het merendeel van je prospecten zullen eerder de kortere filmpjes tot het einde bekijken, maar het kan ook zijn dat je met een testimonial of highlights van bijvoorbeeld een webinar goed kan scoren.

3.    Probeer verschillende soorten content

Ook inhoudelijk is het mogelijk dat de ene video je prospecten meer aanspreekt dan de andere. Dat spreekt voor zich. Test met verschillende scenario’s, gezichten en producten om te bekijken wat het beste scoort.

Klaar om aan de slag te gaan met LinkedIn video ads, maar weet je niet goed waar te beginnen? Contacteer ons gerust voor videocontent-advies op maat!

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top