(BEWEGEND) BEELD ZEGT MEER DAN DUIZEND WOORDEN: DE TROEVEN VAN GOEDE VIDEOMARKETING

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Wanneer je je merk in de markt wilt zetten, volstaat het niet langer om alleen maar gebruik te maken van reclamefolders, banner ads, of promotiefoto’s. Consumenten zijn niet langer te vangen met doorzichtige verkooptrucs en ongeïnspireerde reclame. Je wilt je als merk onderscheiden, en daar kan je het beste de troeven van goede videomarketing voor uitspelen. Maar waarom is een goede videostrategie zo belangrijk?

Video’s zorgen voor een ervaring

Maar liefst 55 procent van de mensen wereldwijd bekijkt elke dag een video. Denk er maar eens aan hoe vaak je zelf naar YouTube surft, of via WhatsApp video’s deelt. En dat is net de reden waarom je het als merk niet kan laten om gebruik te maken van videomarketing.

Door video te gebruiken, lever je namelijk een ervaring: je zorgt voor een beleving. En die kan voor allerlei doeleinden worden ingezet. Geef je uitleg over hoe je merk of product in elkaar zit, ontwerp je testimonial-video’s waarin je klanten zelf aan het woord laat, of wil je sollicitanten graag tonen hoe je bedrijf werkt? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Contact Banner

Volgens HubSpot geeft maar liefst 97 procent van de gebruikers wereldwijd aan dat video hen heeft geholpen om de werking van een dienst of product te begrijpen, terwijl 72 procent aangeeft dat ze het liefst uitleg krijgen via video’s. Camera, lights, action dus! Maar waarop moet je letten?

1.   Vertel een uniek verhaal in je video

Het zou fout zijn om een video te maken die alleen maar gericht is op je dienst of product. Je wilt namelijk een uniek verhaal vertellen dat perfect aansluit bij het DNA van je bedrijf. Als je dat niet doet, zullen mensen jouw video marketinginspanningen ervaren als de zoveelste reclame-actie.

Alleen door een waardevolle connectie te leggen met je publiek bereik je de juiste resultaten: (potentiële) klanten tot echte ambassadeurs van je merk maken. En dat vergt de nodige dosis creativiteit en authenticiteit. Geen persoon is dezelfde, en zo gaat het ook met video’s.

2.   Grijp meteen de aandacht van je publiek

De ideale video wekt meteen de interesse van de kijker, en is to the point. Je video mag dan misschien een cinematografisch pareltje zijn, als de kijker halverwege de aandacht verliest, levert dit helaas weinig op.

Het is dus essentieel om de juiste boodschap uit te sturen, en dat zo bondig mogelijk te doen. Denk er maar eens over na: de gemiddelde aandachtsspanne van de doorsnee internetgebruiker is acht seconden. Niet erg veel tijd om je verhaal te doen dus.

3.   Gebruik de juiste kanalen

Je kent de uitdrukking misschien wel: audience dictates media.

Een wijdverbreide misvatting is dat merken en bedrijven zelf de kanalen kiezen waarmee ze hun doelpubliek willen bereiken. Maar het tegendeel is waar. Gebruikers kiezen zelf welke kanalen ze willen gebruiken.
Daarom moet je video’s en je video marketingstrategie ook zijn aangepast aan de kanalen die je wilt gebruiken. Ga je via Facebook je boodschap delen met de wereld, of toch eerder via LinkedIn? Elk kanaal vergt een andere insteek, en dat beseft je publiek maar al te goed. Wees dus uniek, en pas altijd je communicatie aan je doelgroep aan.

4.   Wees creatief

We kunnen het niet genoeg benadrukken: creativiteit werkt. Ga uit van een nieuwe insteek van je video’s, en creëer een videomarketingstrategie dat volledig bij je merk past. Zo zal je publiek je merk, product of dienst onthouden, en zal je een speciaal plekje in hun hart veroveren. En daar helpen wij je graag bij. Samen zorgen we voor een epic videomarketingstrategie.

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top