BRANDING EN VIDEO: DE IDEALE COMBINATIE

Een consistent marketingverhaal is essentieel om je merk of bedrijf in de verf te zetten. Video branding is de laatste jaren stevig in opmars en is niet meer uit de marketingwereld weg te denken. In deze blog leggen we je uit hoe je overtuigende videomarketing kan inzetten om je branding kracht bij te staan.

De kracht van video branding

Een efficiënte branding bestaat steeds meer uit videomarketing. En dat groeit exponentieel.

Volgens een onderzoek van Hubspot wordt 84% van de consumenten in 2020 overtuigd om een product of dienst uit te proberen door een video die ze hebben bekeken. 81% van de marketeers zet hier dan ook gretig op in.

Videomarketing staat garant voor:

 • het genereren van meer leads;
 • een beter begrip van je merk of bedrijf bij je doelpubliek;
 • het binnenhalen van nieuwe klanten;
 • een verhoogd engagement;
 • een positieve ROI;
 • een verlaagd aantal aanvragen binnen de klantendienst.

Door in te spelen op video branding worden grote namen en merken haast larger than life. Denk maar aan het zeurende jongetje van Dreft. Iedereen vindt hem ontzettend vervelend, maar toch weet ook iedereen meteen waar het om gaat. Gaat het dan om irritante marketing of een perfecte gespreksstarter?

De verschillende soorten videomarketing

Video branding is de geschikte strategie om de boodschap van je merk op een herkenbare, duidelijke manier over te brengen. Hoe video nu specifiek om jouw brand te ondersteunen? Met video’s bereik je een grotere herkenbaarheid en bewustzijn van je merk. Het draagt bij tot het definiëren van je merkverhaal en onderlijnt wat jou onderscheidt van de concurrentie.

Elke video die dit uitdraagt, kan je beschouwen als een branded video, zoals:

 • productvideo’s;
 • tutorials en how to’s;
 • reviews;
 • video’s van achter de schermen;
 • video’s over het verhaal achter je merk;
 • interviews

De best practices in video branding

Aan de slag met videomarketing om je branding te boosten? Wij geven je graag enkele tips mee om een succesverhaal te schrijven.

1.   Werk een videoscript uit

Op de dag van de opnames kom je het liefst niet voor verrassingen te staan. Om de shoot zo efficiënt en vlot mogelijk te laten verlopen, breng je op voorhand best alles in kaart en zorg je voor een logische opbouw aan de hand van een videoscript. Stel dus je call-to-action, branding, boodschap en doelgroep vast voor een vlot verloop. Zo bespaar je een hele hoop tijd en geld, en kom je er snel achter wat de pijnpunten zijn en hoe de video kan worden bijgeschaafd.

2.   Leg de focus op je merk

Wanneer je hebt besloten hoe je jezelf, je producten en je merk in de kijker wilt zetten, moeten al je video’s hierop inspelen. Zo zet je een krachtig verhaal neer.
Het gaat namelijk niet altijd puur entertainment. Soms wil je ook gewoon iets meegeven over je merk dat blijft hangen.

3.   Integreer herkenbare visuele elementen

Visuele branding draagt enorm bij tot het uitbouwen van merkherkenning. Je kan je videomarketing gebruiken om het bewustzijn van je merk uit te bouwen aan de hand van je logo of merknaam, zodat het merk online en offline sneller herkenbaar is.

4.   Ga voor consistentie

Of het nu gaat om een bepaalde jingle, kleurgebruik of lettertype: gelijkvormigheid zorgt voor bekendheid. En dat heeft natuurlijk ook een positieve invloed op de herkenning en het gedrag van de consument.

5.   Speel in op emotie

Is promotionele content per definitie saai? Absoluut niet! Het is algemeen geweten dat video’s beter scoren wanneer ze een grappige noot hebben of een gevoelige snaar raken. Zorg ervoor dat je boodschap blijft hangen door in te spelen op de emoties van de kijker

Hulp nodig bij het creëren van een performante video branding? Onze video-experts bekijken samen met jou hoe je marketingverhaal het best wordt vertaald in sprekende video’s.

Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo
Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top