CHECKLIST OM EEN GOEDE VIDEO TE MAKEN

Video maken is een vak apart. Om te slagen moet je eerst goed weten wat je doel is en wat je zelf verwacht. Hier is een checklist met 10 vragen om je te helpen een goede video te maken.

WAT IS HET DOEL VAN JE VIDEO?

Wat wil je bereiken? Wil je meer aandacht voor je merk of product? Wil je meer leads genereren? Wil je uitleggen hoe je product werkt? Of wil je mensen aanzetten tot een bepaalde actie? Het antwoord op deze vraag bepaalt het concept van je video.

WAT IS JE KERNBOODSCHAP?

Wat moet de kijker onthouden na het zien van je content? Beperk je tot de essentie. Leg de nadruk op unieke en interessante informatie en laat vage of voor de hand liggende informatie achterwege. Less is more.

WIE IS JE DOELPUBLIEK?

Hoe meer je je doelpubliek aflijnt, hoe sterker je boodschap overkomt. Lijst op wat je publiek al wel weet over het onderwerp en wat het nog niet weet. Welke vragen heeft het publiek? Mensen reageren beter op content die ze herkennen.

WAT IS JE USP?

Wat onderscheidt je van de rest? Waarom zouden klanten voor jouw product of dienst (moeten) kiezen in plaats van voor de concurrentie? Ga op zoek naar sterke verkoopargumenten en tracht die in 3 unique selling points te formuleren.

WIL JE ANIMATIE OF LIVE ACTION VIDEO?

Wil je complexe content op een eenvoudige en heldere manier uitleggen, dan is een animatievideo perfect (of aan te bevelen). Live-action video is beter geschikt om in te spelen op emoties en kan bepaalde boodschappen een extra laag geven.

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

WAAR GA JE DE VIDEO LATEN ZIEN?

Is je video bedoeld voor je website? Voor Facebook? Voor interne kanalen of om te vertonen in verkooppunten? Het platform bepaalt in grote mate het concept én ook de lengte. Op sociale media haakt 44% van de consumenten na één minuut video af. Komt de video op je website, dan mag hij gerust wat langer zijn.

WAT IS JE HUISSTIJL?

Trek de huisstijl van je bedrijf door in je video. Zo verhoog je de herkenbaarheid en de betrokkenheid van de kijker. Heb je nog geen huisstijl? Laat je dan adviseren door de partner waarmee je samenwerkt, en bespreek welke stijlelementen en kleuren je het beste gebruikt. Kleuren roepen gevoelens op en zijn dus cruciaal voor de beleving van de kijker.

WAT VIND JE LEUK?

Ga zelf op zoek naar wat je leuk vindt. Schuim het internet af en bezoek websites van verschillende productiehuizen. Verzamel wat stijlvoorbeelden en maak een moodboard. Zo kan je beter aangeven welke richting je uit wil.

WELKE TOON WIL JE?

Welke sfeer past het best bij de boodschap die je wilt overbrengen? Ernstig of met een vleugje humor? Informatief of overtuigend? Bepaal je tone of voice.

WELKE STRUCTUUR HEB JE IN GEDACHTEN?

Lijst op wat er in de video aan bod moet komen. Geef aan wat belangrijk is en wat minder belangrijk. Tracht alles in een logische volgorde te zetten, dan geef je al een goeie voorzet voor het scenario van de video.

Heb je alle vragen beantwoord? Proficiat! Dan zijn de eerste stappen richting een kick ass video gezet. Hoog tijd om een productiehuis aan te spreken om je video vorm te geven!

Contact Banner

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top