EPIC CASE – BUMACO GROUP: GESLAAGDE VIDEOBRANDING

Focus op de veelzijdigheid van Bumaco

We kregen onlangs een enorm fijne uitdaging in onze mailbox. Steven Vanmechelen, verantwoordelijk voor Marketing & Events bij de Bumaco Group, kwam met de vraag of we met een animatievideo op een aantrekkelijke manier konden uitleggen waar de verschillende onderdelen van de bedrijvengroep voor staan.

Die vraag kwam er ook niet zomaar. Doordat de Bumaco Group zich specialiseert in verschillende domeinen, lijkt er de laatste tijd toch wat verwarring te zijn ontstaan over de precieze invulling van elk domein. Door middel van animatievideo hebben we deze onduidelijkheden uit de wereld geholpen en focussen we ons op elk domein apart.

Een goede voorbereiding is cruciaal

Net zoals in al onze projecten, doorliep ook deze animatievideo 3 belangrijke stappen: preproductie, productie en postproductie. Al van bij de eerste briefing was voor ons duidelijk dat we niet te losjes over die eerste fase mochten gaan. Een goed gameplan is een vereiste, elke keer wanneer we iets heel abstract duidelijk willen maken voor een zeer brede en diverse doelgroep. Het gevaar schuilt in verschillende hoeken. Nadenken over enerzijds de boodschap, maar anderzijds ook een inspirerend en viseel aantrekkelijke video maken is essentieel om je doelgroep aan te trekken en je videodoelstellingen te halen.

“Het concept van de superhelden moest écht juist zitten voordat we verder konden gaan met de rest.”

(BRECHT WOUTERS – EPIC VIDEO STRATEGIST)

Samen aan de slag gaan

We besloten om samen met Steven te brainstormen over de inhoud van de video. Daarbij lag de focus niet op de visie of waarden van elk domein, maar op wat alle domeinen gemeenschappelijk hebben voor de eindklant. Al vrij snel werd duidelijk dat elke entiteit een superheldenrol vervult, elk met zijn eigen specialisatie. Het bleek dé sleutel tot het succes van de animatiefilm. We zouden de werknemers van de verschillende deelbedrijven visualiseren als superhelden. Superhelden die nauw samenwerkend elke uitdaging aankunnen.

De reacties achteraf van klanten en partners waren positief en enthousiast over de hele lijn. Verder waren ook de werknemers van Bumaco Group uitermate trots om erkend te worden als belangrijke schakels in het grote geheel binnen deze Group . Een fantastisch resultaat dat enkel mogelijk was door een goede voorbereiding en constante communicatie tussen Bumaco & Epic Frame.

Een sprankelende samenwerking

“Het productieproces liep vlot. Ik kreeg voorstellen door waarop ik makkelijk kon reageren en dan werden die aanpassingen ook onmiddellijk doorgevoerd.”

(STEVEN VANMECHELEN – MARKETING & EVENTS BUMACO GROUP)

Deze samenwerking bleek een succesformule waarbij de brainstormsessie een joker in onze handen bleek te zijn. Het maakt ons enorm trots dat de video voor Bumaco Group een meetbaar verschil maakt voor hen. Een samenwerking zoals deze, waarbij de creativiteit zo hoog kon oplaaien, is niet alleen leuk voor onze partners, maar ook voor het Epic Team. Op naar de volgende creatieve brainstormsessie!

Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo
Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top