EPIC CASE – STAD HALLE: OPNAMEPLOEGEN OP MEKAAR AFSTEMMEN

Stad Halle trok de zomer tegemoet met een duidelijk doel: zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken om de vele fantastische speeltuigen in de stad te bezoeken. Om deze boodschap kracht bij te zetten, werd aan ons gevraagd een videoreeks te maken.

De medewerkers van “Jong In Halle” hadden hun huiswerk gedaan. Ze hadden op de jaarlijkse buitenspeeldag de oproep gelanceerd om massaal naar buiten te trekken. Iets wat een heleboel kinderen, dankzij het stralende weer, ook deden.

Wie niet weg is, is gezien!

Alles werd op 1 dag gefilmd, dus kozen we ervoor om maar liefst vier videoreporters op pad te sturen naar tien verschillende speeltuinen. In elke speeltuinen werden sfeerbeelden gemaakt, maar ook interviews afgenomen van de enthousiaste kinderen. In postproductie werden deze beelden omgevormd tot tien korte promotievideo’s.

“Het is altijd een uitdaging om in een project waarbij verschillende cameramensen op verschillende locaties voor dezelfde reeks gaan filmen om al die beelden op elkaar af te stemmen.”

Brecht Wouters – Epic Video Strategist

Communicatie is key

We stellen steeds een specifiek team samen met de juiste expertise. Voor deze opdracht konden we rekenen op verschillende externe cameramannen om de opnames uit te voeren.  Een duidelijke briefing vooraf zorgt voor een rode draad doorheen de opnames. Het is in dit soort producties enorm belangrijk om alle verschillende professionals op één lijn te krijgen en te houden doorheen de dag. We waren dan ook heel dankbaar dat de mensen van stad Halle zelf ook langskwamen bij de verschillende cameraploegen om ter plaatse info te geven of bij te sturen.

De opnames verliepen vlekkeloos en ook de eerste versie van de montage was zo goed als een schot in de roos. Het toont nog maar eens het belang van een goede voorbereiding, maar ook zeker het belang van een goede communicatie tussen onze partner en ons team. Hoe duidelijker dat de verwachtingen zijn langs beide kanten, hoe groter de kans op succes. Daar streven we bij Epic Frame naar, elke keer opnieuw.

“Wij hebben de video’s achteraf gebruikt om promotie te maken voor al onze speeltuinen,” zegt Shanah. “We krijgen tot nu toe echt positieve reacties op de video’s. Sommige mensen wisten niet eens dat bepaalde speeltuinen zo dicht in de buurt lagen.”

De puzzelstukjes vallen in elkaar

We staan erop bij Epic Frame om steeds de beste oplossingen te vinden. Dat doen we door mee te denken met onze partners over de hele lijn. De samenwerking met stad Halle was er zo één waarbij de puzzelstukjes langs beide kanten snel in elkaar vielen. Gelukkige gezichten dus aan beide kanten.

“Ik denk wel dat we in de toekomst nog met Epic Frame gaan samen werken, want video werkt gewoon.”

Shanah Noynaert – Deskundige Kinderen & Jongeren Stad Halle

De samenwerking met stad Halle werd een onbetwist succes, mede dankzij de toewijding van alle verschillende externe cameramannen die werden ingezet voor dit avontuur.

Dit project toont nog maar eens het belang van communicatie aan. In een project van deze omvang is het eindresultaat maar zo goed als de informatie die we krijgen en verdelen. Zien dat de video’s voor stad en de jeugd van Halle een enorm meerwaarde betekent is geweldig. We zijn daarom ook apetrots dat we stad Halle hebben kunnen ondersteunen in dit fantastische project.

Dit project toont nog maar eens het belang van communicatie aan. In een project van deze omvang is het eindresultaat maar zo goed als de informatie die we krijgen en verdelen. Nu we merken dat de video’s voor de stad en de jeugd van Halle een enorme meerwaarde betekent, is geweldig. We zijn daarom ook apetrots dat we stad Halle hebben kunnen ondersteunen in dit fantastische project.

Naar de speeltuin!

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top