EPIC STORY – BILLIT: BRANDING EN CREATIVITEIT LATEN SAMENSMELTEN

Het team achter Billit aan de Dampoort in Gent ontwikkelt en onderhoudt een online facturatietool die ondernemers heel wat kopzorgen bespaart. Samen met een uitgebreid netwerk aan accountants brengen ze hun tool naar de eindklant. Toen marketingverantwoordelijke Niels Mahieu ons contacteerde gingen we meteen aan het sparren.

Zijn verleden als redacteur voor televisieprogramma’s bleek van goudwaarde om samen een vliegende start te maken. Samen met ons ging Billit op zoek naar een unieke weergave van hun identiteit. Uiteindelijk is het internet verzadigd met beelden van mensen achter de computer. Ze kozen daarom voor animatie om dit doel te bereiken. We lieten ons inspireren door een oude begingeneriek van ‘Iedereen Beroemd’. Niet toevallig één van Niels’ oude producties.

Het is fijn om in een creatief proces meteen die connectie te vinden.

NIELS MAHIEU – MARKETING MANAGER BILLIT

“We merkten dat het team van Epic Frame meteen voelde waar we naartoe wilden,” verklaart Niels. “Uit de eerste stijltekeningen die we kregen konden we meteen een favoriet uitkiezen. Eentje met veel kleur!”Het werd al snel duidelijk dat het inhoudelijke aspect voor dit project primeerde. De video zou vooral via het netwerk van accountants worden verspreid als informatiebron. Dus heeft de kijker al een bepaalde voorkennis wanneer ze onze animatie zouden zien.

Daarom besloten we dat de video wat langer zou kunnen duren. Al waren we wel heel voorzichtig in de keuze van de inhoud. Video heeft de eigenschap een heel hoge betrokkenheid te genereren, maar niet voor lang. Dus te diep in detail gaan is uit den boze. De ondernemer moet de mogelijkheid hebben zelf de details te gaan zoeken na het bekijken van de video. Het was geen gemakkelijke evenwichtsoefening, want er viel zoveel te vertellen.

“De flexibiliteit bij Epic Frame was een verademing. Geen strakke productieprocessen die de creativiteit beknotten. Dat was echt een meerwaarde.”

NIELS MAHIEU – MARKETING MANAGER BILLIT

“We waren niet de gemakkelijkste opdrachtgever. Het is een heel abstract product en lastig om weer te geven. En ook intern was het zwaar afwegen welke inhoud in het script mocht blijven en welke niet. Ik had al een eerste aanzet voor een script gemaakt, maar dat was veel te lang. Samen met het Epic Team hebben we het dan teruggebracht naar het verhaal dat we nu hebben. Gelukkig zaten we met de eerste conceptschetsen meteen op dezelfde lijn, vanaf toen stond de trein perfect op de rails.”

Bij Epic Frame stellen we voor elk project steeds het perfecte Epic Team samen met de juiste mix van expertises. Een van onze illustrators is gespecialiseerd in het maken van fantasierijke tekeningen. Haar werk was meteen een schot in de roos. De afwerking was verder een koud kunstje voor ons animatieteam.

“Ik heb nu wel al wat ervaring met video, maar het is toch fijn om te merken dat het loont om een unieke stijl in animatie te stoppen. Het maakt ons product, dat toch tegen best wat concurrentie moet opboksen, meteen beter herkenbaar. En de gebruiker is meteen heel wat wijzer over wat we voor hen kunnen betekenen. Dat scheelt een slok op de borrel als het aankomt op vragen voor onze klantenservice,” besluit Niels tevreden over onze samenwerking.

Op naar het volgende project!

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top