EPIC STORY – BUMACO: DUIDELIJK COMMUNICEREN MET CREATIVITEIT

Focus op de veelzijdigheid van Bumaco

We kregen onlangs een enorm fijne uitdaging in onze mailbox. Steven Vanmechelen, verantwoordelijk voor Marketing & Events bij de Bumaco Group, kwam met de vraag of we met video duidelijk konden maken wat de verschillende bedrijven in de Group precies doen. 

Die vraag kwam er ook niet zomaar. Doordat de Bumaco Group zich is gaan specialiseren in verschillende domeinen leek er de laatste tijd toch wat verwarring te zijn ontstaan. Klanten leken niet helemaal goed te weten waarvoor ze nu juist allemaal bij Bumaco terecht kunnen.

Animatiefilm maakt het abstracte duidelijk

De grootste moeilijkheid was dat de verschillende domeinen van de Bumaco Group soms best abstract zijn. Na een zeer intense brainstormsessie kwamen we uit op een idee waarbij we via een explainer de verschillende domeinen zouden voorstellen als superhelden. De gekozen filmstijl? Animatie!

We hebben gekozen voor animatievideo’s omdat het bijzonder trendy is op dit moment. Explainervideo’s zijn een heel makkelijke tool om aan mensen duidelijk te maken wat je precies doet.

STEVEN VANMECHELEN – MARKETING & EVENTS BUMACO GROUP

En dan was het aan ons. Doordat we aan het begin van het project onze tijd genomen hadden wisten we ook precies welke boodschap het eindresultaat moest uitdragen. Da’s niet altijd even gemakkelijk. Deze video moest bijvoorbeeld inzetbaar zijn naar zowel particulieren als professionals. Die mix is niet altijd makkelijk, maar de goede voorbereiding en wisselwerking tussen Bumaco en Epic Frame zorgde er wel voor dat deze samenwerking terecht mag komen in onze hall of fame.

We hebben met dit filmpje bereikt wie we wilden bereiken. Ook onze medewerkers hebben er positief op gereageerd omdat we hen neerzetten als superhelden. Ik ben zeker tevreden van het eindresultaat.

STEVEN VANMECHELEN – MARKETING & EVENTS BUMACO GROUP

Het maakt ons enorm trots om te horen dat het gebruik van video voor de Bumaco Group een meetbaar verschil maakt. Samenwerkingen als deze, waarbij de creativiteit zo hoog kan oplaaien, zijn niet alleen leuk voor onze partners, maar ook voor de medewerkers die eraan kunnen werken. Op naar de volgende creatieve brainstormsessie!

Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo
Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top