EPIC STORY – SINT-VINCENTIUS: NIEUWE GENERATIES BEREIKEN MET VIDEO

In hun zoektocht naar vrijwilligers en investeerders kwam de VZW Sint-Vincentius tot een beangstigende conclusie: de klassieke manieren van communiceren werken vandaag de dag niet meer.

Voor de 25ste verjaardag van de vereniging besloten ze daarom om op een vernieuwende manier te beginnen communiceren. Zeer snel kwam video hier als ideale communicatietool naar voren.

De spotlight op jouw bedrijfswaarden!

De eerste videoproducties voor Vincentius hadden enkele concrete doelen. Allereerst wouden zij met 6 positioneringsvideo’s het evenement rond hun 25ste verjaardag opfleuren. Hiervoor planden we 3 opnamedagen in met als enige doel om een authentiek beeld weer te geven van de werking van alle initiatieven rond Vincentius. De briefing voor onze crew ging dus eigenlijk niet verder dan “wees nieuwsgierig naar de verschillende verhalen die er rondzweven binnen alle lagen van de organisatie”.

Daarnaast besloten ze om met dezelfde opnames in kleine videofragmenten te beginnen communiceren rond 2 thema’s: “Koester Kinderen” en “Help Mensen Groeien”. Deze communicatie wordt zowel offline als online toegepast.

“Tot nu toe is Vincentius eerder traditioneel bezig geweest. Hoogstens misschien met een diamontage of iets dergelijks. In die zin denk ik dat het een aangename verrassing gaat zijn wanneer we met video beginnen te communiceren.”

Stef Vandebroek – Voorzitter Vincentius

Nieuwe generaties inspireren

Voor een vereniging als Vincentius gaat video de komende jaren noodzakelijk worden. Organisaties die voor een vlotte werking vertrouwen op vrijwilligers gaan stilaan op maat van jongere generaties moeten beginnen communiceren.

“Met video bereik je veel meer mensen, en ook een ander publiek. We zijn altijd op zoek naar een versterking binnen de maatschappij en video is wat hipper en moderner. Wij mogen ook meegaan met onze tijd.”

Diane Swinnen – Provinciale Raad Vincentius

De jongste generaties zijn vandaag de dag beter geconnecteerd dan ooit tevoren. Door als VZW consequent te communiceren op de platformen waar jongeren elkaar vinden zullen uiteindelijk ook hier vrijwilligers uit voortvloeien die met hun talent en enthousiasme een verschil willen maken voor goede doelen zoals Vincentius.

Begin die verhalen te vertellen die van jouw organisatie zoiets mooi maken. Heb je als VZW op dit moment geen beschikbare budgetten om een hele filmcrew in te huren? Geen probleem! Kijk eens op de achterkant van je GSM! Mogelijk vind je daar ook een camera waarmee je perfect die unieke verhalen kan vastleggen!

Happy filming!

Contact Banner

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top