EPIC STORY – VERTROUWEN WEKKEN MET UITLEGVIDEO

CRC Industries, een internationale producent van chemische spuitbussen en schoonmaakproducten, gaat met behulp van video op zoek naar resultaat. In een vorige post bespreken we hoe industriële spelers resultaat met video kunnen behalen. CRC Industries past dit zelf doelgericht toe.

En daarvoor kiezen ze bewust voor meer dan “een filmpje”. Men beseft bij CRC dat video pas echt kan renderen wanneer het consequent en frequent wordt ingezet. Ze starten daarom hun videomarketing aanpak met een hele reeks van instructievideo’s. Niet alleen stelt het hen in staat om zo regelmatig naar buiten te komen met bewegend beeld, maar ook om breed in te kunnen zetten over verschillende platforms. 

Het vertrouwen wekken met uitlegvideo

Het belangrijkste is om met een videopartner vooruit te kunnen kijken om een zo hoog mogelijke return on investment te verkrijgen voor het beschikbare budget. Op 1 draaidag kan je gemakkelijk heel wat verschillende producten in beeld brengen. Mits je het gericht en efficiënt gaat plannen, natuurlijk.

De instructievideo’s voor CRC richten zich op hun professionele klanten, met name handelaars die zelf producten verdelen. Aan de hand van deze productvideo’s kunnen zij zien wat het doel is van het product, waarvoor je het kan gebruiken, en hoe je het moet gebruiken. Het voornaamste doel van deze video’s is dan ook duidelijk informeren. Door de video’s simpel en beknopt te houden, kan alles makkelijk èn snel begrepen worden door de handelaars, en kunnen zij op hun beurt hun klanten juist informeren. 

Meer vertrouwen moet uiteraard ook gaan zorgen voor meer verkoop en meer trouw bij bestaande en nieuwe klanten binnen hun professionele doelgroep.

Met videobranding zorgen voor herkenbaarheid

Door alles in dezelfde stijl te filmen, met de correcte branding voor CRC en voor het specifieke product (denk dan bijvoorbeeld aan de juiste kleuren voor de juiste producttypes) zorgen we ervoor dat alles netjes bij elkaar past, en toch duidelijk van elkaar te onderscheiden is waar nodig. 

Omdat we een duidelijke stijl hebben om te volgen, is het productieproces ook gestroomlijnd: vanuit Epic Frame weten we exact wat nodig is, en zo kunnen we sneller produceren en correct afleveren.

Eenvoud is koning

Het belangrijkste aspect in de productie van deze video’s is hier wel communicatie. Door genoeg en duidelijk te communiceren, en kort op de bal te spelen, kunnen we vlot alles inplannen. Door het geheel simpel te houden wordt alles niet alleen meer begrijpbaar voor het doelpubliek, maar kan de productie ook sneller en economischer verlopen.

Eenvoudige video’s zorgen vaak voor meer vertrouwen bij de kijker. De kijker krijgt niet het gevoel dat men iets verkoopt, maar eerder iets wil leren. En dat is in het geval van CRC Industries perfect wat men beoogt. Bij de kijker vertrouwen wekken met uitlegvideo.

En wat voor de toekomst? 

Voor CRC houdt het verhaal hier niet op; buiten de komende productvideo’s willen ze zich in de toekomst ook meer richten naar social media en naar particuliere klanten. Uiteraard moet er dus worden nagedacht over hoe de CRC boodschappen het beste zouden passen op verschillende platforms om deze doelen te kunnen behalen.

Maar het staat vast dat ook industriële spelers veel return uit video kunnen halen. En misschien wel moeten met video aan de slag gaan om de concurrentie voor te zijn en blijven.

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top