HET GEHEIM ACHTER GOED CONVERTERENDE FACEBOOK VIDEO ADS

Facebookgebruikers zijn dol op video’s. Dagelijks kijken zo’n half miljoen mensen video content op Facebook. En Facebook video ads? Die genereren tot wel dubbel zoveel kliks als gewone image ads.

Het spreekt voor zich dat marketeers hier graag op inspelen. Het is natuurlijk ook een leuk extraatje om je merk extra in de verf te zetten en een gevoelige snaar te raken bij je doelpubliek.

Maar wat maakt dat een Facebook video ad goed scoort? In deze blog richten we onze pijlen op de basics rond meer kliks, een langere kijktijd en een hoger bereik.

Wat zijn Facebook video ads?

Facebook video ads zijn betalende advertenties die een video boosten. Ze bestaan in allerhande verschillende formats en plaatsingen, zodat ze op verschillende plaatsen kunnen verschijnen voor de Facebookgebruiker.

Een Facebook video ad kan je van nul beginnen of je kan ook met een video adverteren die je in het verleden al eens organisch hebt gepost.

Welke richtlijnen worden er gehanteerd voor Facebook video ads?

Maak zeker gebruik van de vereisten die Facebook je aanbeveelt bij het adverteren van video content. Zo vermijd je steeds dat je advertentie er vreemd gaat uitzien of dat Facebook je video ad afkeurt.

Elk advertentietype, zoals de ads in je tijdlijn of je stories, hebben bepaalde richtlijnen die je in acht moet nemen. Wij geven de 5 belangrijkste mee:

  • Maak gebruik van MP4-, MOV- of GIF-bestandstypes voor je Facebook video ads;
  • Zowel horizontale (16:9) als verticale (9:16) beelden worden ondersteund bij ads die op de tijdlijn verschijnen, maar toch raadt Facebook aan om de ratio 4:5 te gebruiken voor dit type ads. Anders kan het zijn dat er zwarte balken komen aan weerszijden van je advertentie;
  • De lengte van je Facebook video ad mag tussen de één seconde en 241 minuten bedragen, maar aangeraden wordt dat de video tussen de 15 seconden en 3 minuten lang is. Een promo van je bedrijf die dient als eerste contactmoment met een mogelijke nieuwe klant hou je het beste onder de 30 seconden, een uitlegvideo of testimonial mag gerust wat langer duren.
  • De minimum resolutie bedraagt 1080 x 1080.
  • De maximum bestandsgrootte is 4 GB voor alle plaatsingen.

Hoe helpen Facebook video ads je met het halen van je marketingdoelstellingen?

Zoals hierboven vermeld, is video content op Facebook heel erg in trek. Niet alleen bij de gebruikers, maar ook bij Facebook zelf. Facebook wilt namelijk het grootste video-advertentieplatform worden en door video’s in je advertenties te gebruiken, sta je automatisch in lijn met de doelen die Facebook zich voorop heeft gesteld.

Facebook video ads zorgen voor meer engagement. Je kijkers laten meer comments achter dan een standaard beeldadvertentie. Een extra pluspunt is dat video tot wel 5 keer langer wordt bekeken dan statische content. Bovendien genereren Facebook video ads gemiddeld ook meer conversies dan andere advertentietypes. De reden? Mensen kunnen zich beter identificeren met je merk en het is ook een efficiënte manier om nieuwe producten of diensten te leren kennen.

Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

Facebook video ads opzetten: 6 tips voor een epic succesformule

1.   Zet in op emotie

Als je wil dat je content blijft hangen en meer kans heeft om viraal te gaan, moet je inspelen op het uitlokken van bepaalde emoties. Denk aan humor, een verrassingselement of een ontroerende toets. Het gaat immers niet om het product of de dienst die je verkoopt, maar de ervaring die het met zich meebrengt.

2.   Maak ads die evenveel zeggen zonder geluid

De meeste mensen – zo’n 80% – kijken Facebook video content zonder geluid. Daarom is het belangrijk dat je video’s een boodschap overbrengen zonder dat je kijkers het volume hoeven in te schakelen.

Een andere belangrijke tip is het toevoegen van ondertitels. Met ondertitels zullen je Facebook video ads een dikke 10% langer worden bekeken dan de varianten zonder ondertitels.

Let op! Facebook weert video’s die te veel tekst bevatten! Je kan tekst best toevoegen via de meta description in plaats van je video vol te stoppen met regels tekst.

3.   Grijp de aandacht van je kijkers vanaf de eerste seconde

De eerste tien seconden van je Facebook video ad zijn cruciaal voor de waarde van je advertentie. Verzeker jezelf er dus van om alles uit die eerste doorslaggevende seconden te halen. Probeer dus in de huid van je kijker te kruipen en te bedenken welke boodschap zijn/haar aandacht zou trekken. Probeer ook gerust verschillende ideeën uit, om zo te ontdekken welke boodschappen de beste resultaten halen. Zo kan je je latere campagnes enorm verbeteren!

4.   Zet branding voorop

Dus, de eerste tien seconden zijn ontzettend belangrijk. Sterker nog, de eerste drie seconden staan garant voor bijna de helft van de efficiëntie van je branding. Denk er dan ook aan om je merk te vermelden in die tijdspanne. Waarom? Een Facebookstudie toont aan dat je publiek 23% meer geneigd zijn je merk te onthouden tegenover 13% als je merk pas na vier seconden wordt gefeatured.

5.   Plaats je CTA in het midden

De meeste adverteerders kiezen ervoor om te eindigen met een CTA, maar zo mis je best wat kijkers die eerder hebben afgehaakt. Een call-to-action voorop plaatsen is ook geen goed idee, omdat je ze nog moet overtuigen van je boodschap. Door je call-to-action in het midden plaatsen, hou je je publiek vast wanneer ze nog aandachtig zijn. Het kan ook nooit kwaad om op het einde ook een (minder opvallende) call-to-action toe te voegen.

6.   Optimaliseer voor mobiele weergaven

Het overgrote deel van het Facebookpubliek bekijkt content in de mobiele versie. Denk er dus aan hoe je Facebook video ad mooi wordt gegeven op mobiele apparaten.

Verticale video’s zijn perfect voor smartphones, omdat ze het hele scherm innemen en dus mooi in de aandacht vallen.

Hulp nodig bij het creëren van goed converterende Facebook video ads? Neem contact met ons op en leg ons je project voor.

Contact Banner
Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top