SIZE MATTERS! WAT IS DE IDEALE VIDEOLENGTE?

44% van de consumenten haakt na één minuut online video kijken af. Op Facebook althans. Op YouTube of een website kun je de aandacht langer vasthouden. Het is dus zeer belangrijk dat je vooraf weet op welk platform je je video gaat plaatsen. Het platform dicteert de ideale videolengte en daarmee ook de aard van de boodschap.

Hou rekening met het platform

Facebook is uiterst geschikt voor een explainer van een minuut waarin je de klant extra informatie wil geven over een bepaald product. Ook een beknopte (reclame)boodschap die je in 30 seconden kan overbrengen, past perfect op Facebook. Je kunt altijd een langere versie van je filmpje (tot 2 minuten) op je website zetten. Op Facebook zet je dan een leuke teaser van 10 tot 20 seconden waarmee je de interesse van de kijker wekt en hem naar je website lokt.

Deze kortere versie kun je dan ook delen op Instagram of LinkedIn. Boomerangs en GIF’s zijn ook enorm populair en kunnen een belangrijk deel van je videocampagne uitmaken. De ideale videolengte wordt bepaald door het platform.

YouTube is anders

Zoals gezegd mogen video’s op YouTube langer duren dan op andere sociale media. Dat komt omdat YouTube voornamelijk wordt gebruikt om informatie op te zoeken. Dat wil dus zeggen dat de kijker heel erg betrokken is met je onderwerp, waardoor ze dus graag vooral méér willen zien.

Val op!

Denk eraan: de consument houdt van hapklare video’s. Hoe blitser, hoe beter. We scrollen en swipen allemaal van de ene video naar de andere, en liefst terug. Het komt er dus op aan om op te vallen. Think out of the box! Vergeet de klassieke intro – outro en doe eens iets anders.

Benut je duurtijd van je video optimaal en verwerk op het einde een leuke call to action. Wil je meerdere boodschappen vertellen? Kies dan voor verschillende video’s. Videoreeksen wekken een soort loyaliteit op bij de kijkers; ze willen het verhaal volgen en komen steeds terug.

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top