VIDEOCONTENT IS ESSENTIEEL VOOR JE MARKETINGSTRATEGIE

Het is duidelijk dat video zal blijven groeien. Je zal het met ons eens zijn video dus niet meer mag ontbreken in de marketingmix van vandaag. Maar hoe begin je met het uitbouwen van een goede videostrategie? En vooral, wat kan je verwachten als return on investment?

In dit artikel bespreken we het nut van videocontent in je marketingstrategie en lichten we in duidelijke stappen toe hoe je deze videostrategie effectief in de steigers zet.

Lead Generation met video in je Inbound Marketing strategie

Heel wat bedrijven vertrouwelijk voornamelijk op een outbound sales strategie van referrals en cold calling. Of ze kopen nog steeds contactlijsten aan voor veel geld. Vaak hebben ze geen idee wat online marketing voor hen kan doen als het gaat om lead generation. Het zou hun hele salesmodel een pak efficiënter en meer succesvol kunnen maken.

Videocontent kan worden toegepast in elke fase van de marketing- en sales funnel. Het enige dat je moet doen is je in het standpunt van je doelgroep verplaatsen en achterhalen voor welke boodschappen ze vatbaar zouden zijn. Maar elke fase heeft een aparte aanpak nodig. En voor elke aanpak zijn er verschillende media mogelijk om de video op in te zetten. We overlopen er een paar.

Videocontent op social media

De meeste mensen gebruiken regelmatig social media. Het is big business geworden. En alle platforms strijden om de tijd van de beschikbare gebruikers. Aangezien video biedt wat gebruikers vragen is het organische bereik van videocontent doorgaans veel hoger dan dat van gewone tekstuele posts of zelfs afbeeldingen.

We overlopen kort de populairste sociale mediaplatforms en de manier waarop video kan worden gebruikt:

  • Facebook: Heb je een publiek van tussen de 25 en 49 jaar? Dan wil je inzetten op Facebook. Voorzie catchy ondertitels, maar pas op met te veel tekst in beeld. Facebook wil dat je vooral met tekst in de post communiceert en door de video laat ondersteunen. Video’s waarbij meer dan 30% van het beeld tekst is worden geweerd. We raden aan om op Facebook zeker met een square formaat te werken.
  • Instagram: Om de doelgroep van 18-25 jaar te bereiken zouden we vooral Instagram inzetten. Het is een goed platform om lifestyle en vooral mooie dingen op te delen. Wat eigenaardig is, is dat vooral portrait video hier goed op werkt. Dus video in de vorm van een rechtopstaand smartphone scherm.
  • LinkedIn: Gericht inzetten op hoogopgeleide professionals? LinkedIn is wat je zoekt! Hier kan je het beste een 4:3 formaat inzetten. Hou de titel bovenaan, met de ondertitels onderaan, en plaats het 16:9 breedbeeld ertussenin. Op die manier is de boodschap steeds te volgen.
  • TikTok: Als je een boodschap wil mikken naar de groep tussen 13 en 24, dan kan dat door te focussen op TikTok content. Het platform is ondertussen in volle groei, al is succes zeker niet evident. Goed opletten dus!
  • YouTube: Hoewel je kan beargumenteren dat dit niet ‘telt als sociaal mediaplatform’ is het wel een belangrijk videomarketingplatform. YouTube is cruciaal wanneer het aankomt op kennisoverdracht. Content marketing gedijt hier enorm goed omdat YouTube na Google de tweede grootste zoekrobot ter wereld is.
Contact Banner

E-mail

Heb je een databank aan rechtstreekse contacten die je wil activeren? Overweeg een video e-mail. Bewegend beeld toevoegen in je emailbericht zouden wij niet meteen aanraden. Deze worden vaak geblokkeerd door de spamfilter, en veel email clients kunnen er niet goed mee om.

Gebruik in de plaats een (gecomprimeerde) afbeelding met een doorverwijzing naar een video op YouTube of Vimeo. Vergeet zeker geen alternatieve tekst toe te voegen met de link in om zeker te zijn dat je ontvanger op zijn minst je boodschap ziet, ook al worden afbeeldingen uitgefilterd.

Video op je website

Wanneer je de aandacht hebt gekregen van je websitebezoeker, dan doet embedded video op je landingspagina je conversies stijgen. Als je je lead generation forms er vlakbij zet, tenminste. Een embedding kan via YouTube als host, maar ook Vimeo en Wistia zijn goede hostingplatforms. Maar aangezien YouTube vooral als zoekrobot dient lijkt ons dat zeker geen slecht idee.

Niets houdt je echter tegen je video op verschillende platforms te plaatsen. Gebruikmaken van Vimeo en Wistia heeft immers specifieke voordelen. Vimeo toont bijvoorbeeld geen advertenties en oogt meer professioneel. En Wistia mag dan wel de duurste oplossing zijn van de 3, je kan de videoplayer van je eigen branding voorzien, en de bezoeker kan niet via de video de website verlaten.

Zet in op SEO

Maar dan is er nog het SEO-stuk. Metadata is essentieel om je video’s zo vindbaar mogelijk te maken. Google zal video van eender welke hosting van de juiste score voorzien. Maar we mogen niet vergeten dat YouTube een onderdeel is van Google uitmaakt. Dus de video’s die je te zien krijgt na je search zijn steevast YouTube links. Maar voor gebruik op je pagina zelf kan Wistia een goede keuze zijn, omdat je heel erg veel metadata kan toevoegen. Ook de ondertitels worden geïndexeerd door Google zodat je pagina makkelijker vindbaar wordt.

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top