VIDEOTESTIMONIALS: LAAT JE KLANTEN ZELF AAN HET WOORD!

Wat doe jij als je een paar nachtjes wilt boeken in een hotel dat je niet kent? De reviews bekijken, toch? Met videotestimonials laat je anderen aan het woord en wordt het werk grotendeels voor jou gedaan.

Maar hoe gaat dat nu juist in z’n werk, en wat zijn de pro’s? Dat leggen we je graag even uit.

Videotestimonials zijn altijd een goed middel om leads te overtuigen.

Wat zijn de voordelen van videotestimonials?

In vergelijking met geschreven testimonials zijn videotestimonials veel overtuigender en zorgen ze voor meer engagement bij je doelpubliek. Hoe dat komt? De meeste mensen zijn visueel ingesteld: een beeld blijft langer hangen dan woorden.

Zo’n gunstige videotestimonial zorgt ervoor dat je websitebezoekers langer op je pagina blijven en dat ze uiteindelijk sneller geneigd zullen zijn om over te gaan tot het plaatsen van een aankoop. En hoge bouncerates? Die behoren met videotestimonials ook tot de verleden tijd!

Door concrete cases uit te diepen aan de hand van videotestimonials met ambassadeurs en brand advocates zal je potentiële klant sneller vertrouwen krijgen in je merk en beroep doen op jouw producten en diensten. Deze unieke verhalen en klanten vloeien immers allemaal voort uit positieve ervaringen. En die kan je niet faken.

Hoe overtuig je je ambassadeurs een videotestimonial voor je te maken?

Vraag het in een persoonlijke uitnodiging

De beste manier is natuurlijk om je tevreden klanten persoonlijk te contacteren via mail of telefoon. Vraag of ze je willen helpen met het vertellen van hun ervaringen door een videotestimonial voor je op te nemen. Denk er wel aan dat dit niet voor iedereen is weggelegd: sommige mensen voelen zich niet comfortabel genoeg om voor de camera te staan.

Vertel hen waarom zij de geknipte ambassadeur zijn voor een testimonial

Heeft je klant veel tijd en geld kunnen besparen door het gebruiken van je product of dienst? Leg hen uit waarom hun case zo bijzonder is en waarom je graag hun verhaal in beeld wilt brengen.

De belangrijkste factor in het vragen van een klantentestimonial is de manier waarop je het aanbrengt.

Als je de pluspunten van je product of dienst te overloopt, wordt ook meteen duidelijk in welk opzicht jouw bedrijf het verschil heeft gemaakt. En dat is nu net wat je wilt weergeven in je videotestimonials.

Regel de opnames zelf en neem een video-expert onder de arm

Zorg niet voor extra werk voor je tevreden klanten, en regel de opnames van je videotestimonals zelf, met de hulp van een specialist. Wanneer je samen werkt met video-experts ben je bovendien ook zeker van een degelijke geluidskwaliteit en professionele beelden.

Denk bijvoorbeeld aan een videotestimonial in de vorm van een interview. Dit maakt het gemakkelijker voor je klanten om vragen spontaan te beantwoorden en een natuurlijke houding aan te nemen. Heb je een bepaald project voor ogen, maar weet je niet hoe je precies aan een videotestimonial moet beginnen? Contacteer dan onze video-experts. Zij bekijken graag de mogelijkheden met jou en werken je videotestimonials van A tot Z uit.

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top