WAAR JE VIDEO PUBLICEREN?

Het concept en de boodschap van een video hangt voor een groot deel af van waar je die video wilt plaatsen. Op je website? Op de social media? Op LinkedIn? Het beste is om in te zetten op verschillende platformen en je video aan het platform aan te passen. Met dit artikel kan je meer te weten komen over waar je video te publiceren.

WEBSITE

Op je website is een video een geweldige binnenkomer. Zet een filmpje op je homepagina en je hebt meteen de aandacht. Kijkers zijn meteen mee met het verhaal dat je wilt vertellen of de boodschap die je wilt overbrengen.

SOCIAL MEDIA

Filmpjes zijn uitstekend geschikt voor een social media campagne. Maar denk ook hier goed na over waar je video te publiceren. Zet je video zowel op Facebook, als op Instagram en zelfs op Twitter. Op Twitter kan je de leeftijd, woonplaats en taal van je doelpubliek kiezen. Vergeet het hek op de taart niet: de #### – de juiste kernwoorden op Twitter zijn alles! Het pushen en meten van je video kun je beter op Facebook doen, maar ook daar kun je kiezen welk doelpubliek je wilt bereiken. Hou er rekening mee dat 44% van de mensen op sociale media na één minuut video zijn aandacht verliest. Zet op de sociale media een korte versie van de video op je website. Denk er ook aan dat video’s op dit soort platformen vaak worden afgespeeld met auto-play, wat zeer goed is, maar  wel zònder geluid. Maak dus veel gebruik van tekst op beeld en grafiek, zodat de kijker je filmpje ook kan volgen zonder geluid. Als je video aanslaat, zal hij via de social media vaak gedeeld worden!

YOUTUBE

Ook YouTube is heel goed voor je SEO. Aangezien YouTube eigendom is van Google werken ze heel nauw samen. Bovendien gebeurt 17% van al het interverkeer op dit platform! Pas wel op voor ongepaste advertenties.

LINKEDIN

Een goede optie als je zakenrelaties wilt aanspreken met je video. Op dit platform beslis je zelf wie je video kan zien. Je kunt namelijk filteren op functie, senioriteit of industrie. Dé plek bij uitstek om een inspirerende bedrijfsreportage of een ‘wie zijn wij’-video te delen!

EMAIL

De snelste manier om het juiste doelpubliek te bereiken, namelijk iedereen naar wie je je filmpje mailt. Zet in bijlage of onder je handtekening een screenshot van je video met een play-button over en link deze aan de URL waar de video te vinden is.

OFFLINE

Je kunt je video niet alleen online verspreiden. Je kunt hem ook laten afspelen op schermen in verkooppunten, werkruimtes of in de inkomhal van je bedrijf.

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top