INFOGRAPHIC ANIMATIE

Een infographic video zegt het zelf, het is een video waarbij een heleboel informatie gevisualiseerd wordt door grafische elementen om iets (complex) op een heldere manier uit te leggen. Een infographic video wordt onder andere gebruikt bij rapportages of ingezet als commercial. De kracht van een infographic video ligt vooral in het productiewerk. Kleurrijke, opvallende illustraties die elkaar in mooi tempo opvolgen houden de kijker vast en brengen het verhaal duidelijk over.

INFORMATIE IS HIP

Men maakt tegenwoordig meer en meer gebruik van online media om informatie op te zoeken, in plaats van klassieke media. Millennials zijn daar helden in, maar andere doelgroepen volgen zeer snel. Snelheid en duidelijkheid zijn van groeiend belang in een online wereld waar een overload van informatie ter beschikking is.

In vergelijking met een stilstaande afbeelding van een infographic, verkiezen mensen meer en meer om een video/animatie te bekijken. Zeker nu mobiel internet meer en makkelijker beschikbaar is, wordt er meer en meer gestreamed. Als bedrijf spring je best op deze digitale trein om ervoor te zorgen dat je het contact met je doelgroep niet verliest.

BEWEGING HOUDT BETROKKEN

Een bewegende infographic geeft je controle over de manier waarop je doelgroep de informatie te zien krijgt. Dit kan chronologisch, maar evengoed gerangschikt zijn volgens prioriteit, volgens een productieproces, enz. … . Door de kijkrichting van je publiek regelmatig van positie te laten veranderen creëer je dynamiek en verhoog je de betrokkenheid. Je facts en figures zijn meteen een pak aantrekkelijker!

Natuurlijk kan je uit de infographic video nog steeds enkele ‘stills’ halen, die je kan inzetten in printmedia, of aan een online-artikel toevoegen als extra visuele touch. Bovendien zal dit heel wat budgetvriendelijker zijn dan twee verschillende externe partijen aan te spreken voor het ontwerp van je infographic (video).

4 à 6 weken

30 seconden

1 taal

1 voice over

Muziek

vanaf €2.050*

SAMEN JE IDEE UITWERKEN

Benieuwd naar de overload aan ideeën waarmee we je kunnen inspireren?
Vul dan onderstaand formulier in en we staan je zo snel mogelijk bij met raad en daad.

*Deze prijs is indicatief en zal op basis van de briefing van de klant op maat berekend worden. We kunnen ook werken met een vooropgesteld budget.

PRODUCTIEPROCES INFOGRAPHIC

4-6weken**

1. KICK-OFF MEETING

Epic Frame komt bij jou ter plaatse om de briefing op te nemen. Daarin worden je wensen inhoudelijk en op visueel vlak afgetoetst.

2. SCENARIO & VOORBEREIDING

We plannen de productie en gieten alle info in een creatief scenario. We beschrijven in detail wat je zal zien en horen.

3. STORYBOARD & ANIMATIC

We brengen het scenario in beeld met tekeningen, kleuren en andere elementen. De animatic toont een eerste ruwe video.

4. GRAFISCH DESIGN

Onze professionele ploeg, speciaal voor jouw project samengesteld, brengt het scenario in beeld.

5. ANIMATIE

We blazen leven in de beelden en bouwen het op tot een vlot verhaal dat impact heeft.

6. AFWERKING

We werken af met extra visuele effecten, geluidseffecten en kleurcorrecties.

WIJ KUNNEN JE HELPEN HET MAXIMUM UIT JE PRODUCT VIDEO TE HALEN DANKZIJ FACEBOOK, YOUTUBE EN MEER!

**Onze projecten hebben doorgaans een doorlooptijd van vier tot zes weken. Afhankelijk van de briefing, het concept, de duurtijd van de video en de snelheid van feedback kan de productietijd variëren.

NEEM CONTACT OP!

    Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
    +32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
    +32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

    Onze kantoren bevinden zich in een oude vierkantshoeve tussen de konijnen, koeien en brede maisvelden. Rustig en inspirerend maar niet evident om te bereiken. Download hier een gedetailleerde wegbeschrijving