FOODMARKETING EN VIDEO: EEN LEKKERE COMBINATIE (DEEL 1)

We hebben eten nodig om te overleven, maar dat is niet het enige dat het voor ons betekent. Veel mensen voelen een emotionele connectie met voeding. Voeding wordt gebruikt om met elkaar te verbinden, om iets te vieren, om iemand te troosten, … 
Je kan op deze gevoelens inspelen en een sterke boodschap overbrengen doormiddel van foodmarketing. 

Thumbnail blog food marketing en video: een lekkere combinatie deel 1

Wanneer je op foodmarketing wilt inzetten is er één belangrijke tool: video. Over de volledige voedingssector kan video gebruikt worden om resultaten te stimuleren want:

  1. Video boost conversie;
  2. Mensen die naar eten kijken, kopen eten.

Op YouTube vind je veel voedsel gerelateerde content, het is de top tien categorie die jaarlijks ongeveer met 170 procent groeit (Tubular Insights). Dit soort content is vooral bij Millenials en Gen-1 populair. 

Verder heb je de “millenial moms”, namelijk 69 procent, die volgens Google in hun vrije tijd op zoek gaan naar voedsel gerelateerde video’s. Dit doen ze om inspiratie op te doen of om nieuwe recepten te ontdekken. 68 procent hiervan koopt regelmatig producten die te zien zijn in deze video’s. Dit geeft merken de kans om met video hun doelgroep te overtuigen van hun producten. 

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

Waarom Video?

Voor de voedingssector staat beeldmateriaal centraal. Uit onderzoek van Sciencedaily blijkt dat beelden van voeding effectief je eetlust verhogen. Het stimuleert alle zintuigen en het creëert spontaan een nood. Dat gekoppeld met de sterke emotionele band die we hebben met voeding geeft merken de kans om de doelgroep gelijktijdig te boeien, entertainen en te stimuleren.

Video kan die marketingresultaten sterk boosten. Als consument blijft onze voorkeur voor video steeds groeien. Logisch ook, de perfecte foto kan nog gemakkelijk in Photoshop bewerkt zijn. Daarentegen komt iemand bezig zien met verse groenten of de laatste toets aan een heerlijke taart zetten een pak authentieker over. Mensen connecteren het meest van al met gepassioneerde en eerlijke beelden. 

Ook voor marketeers is video cijfermatig gezien een interessante tool. Een video op je landingspagina zetten kan je conversie verhogen tot wel 80%. Ervoor zorgen dat mensen met een video begroet worden op je website is dus niet alleen een persoonlijke toets, het is een sterk idee! Dit schept niet alleen een warme sfeer, maar ook meteen een vertrouwensband. De meeste mensen kopen niet graag van iemand die ze niet helemaal vertrouwen. Jij wel?

Video is dus de way to go, zeker als het gaat over foodmarketing!

Hulp nodig bij het opzetten van jouw Foodmarketing-traject? Neem contact op met ons team om jouw op maat gemaakte traject uit te werken!

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top