ANIMATIEVIDEO

Heb je een complexe boodschap of een moeilijk te visualiseren idee?  En, heeft je doelgroep nood aan een heldere uitleg? Dan is een animatievideo een goed idee!

Animatie is de illusie van beweging door het na elkaar afspelen van verschillende stilstaande beelden, zogenaamde frames.

ANIMATIEVIDEO INZETTEN?

UNIEK & OPVALLEND

We willen allemaal uniek zijn en zoveel mogelijk betrokkenheid bij ons merk, product of dienst realiseren. Dit betekent als organisatie dat je in korte tijd moet tonen wat jouw meerwaarde is voor je doelgroep. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om animaties eenvoudig te personaliseren, zodat deze aansluit bij jouw huisstijl en tegelijkertijd bij de noden van jouw (potentiële) klanten. Animatievideo is zo laagdrempelig dat vrijwel geen ander medium zo gericht en efficiënt de kijker informeert.

 

ANIMATIESTIJLEN

Animatiestijlen verschillen onderling behoorlijk. Denk maar aan bijvoorbeeld whiteboard of cartoon stijlen, maar ook strakke formele of corporate stijlen behoren tot de mogelijkheid. De gekozen stijl is echter  is afhankelijk van het doel en de doelgroep. Zo is een whiteboard-animatie geschikt voor een heldere uitleg, en is de ‘corporate’ stijl weer heel fijn bij een instructie of een product pitch.

WELKE MOGELIJKHEDEN?

Het grootste voordeel van een animatie video is dat het toepasbaar is voor iedereen omdat je de video kan personaliseren. Je hoeft hier geen enorme bedragen voor neer te leggen, want ook met een klein budget kan je jouw bedrijf promoten met een doelgerichte animatievideo. De twee meest voorkomende doelen zijn informeren en entertainen. Evenzeer zijn deze doelen op hun beurt dan weer verbonden aan verschillende animatie-stijlen. 

ONZE ANIMATIEVIDEO PRODUCTEN

Een uitlegvideo is de manier om je processen of informatie duidelijk over te brengen naar je doelgroep. Goodbye gebruiksaanwijzing!
Hello explainer video!

De ‘extra’ 3e dimensie van deze stijl zorgt ervoor dat we letterlijk en figuurlijk alle invalshoeken kunnen laten zien! Ideaal om duidelijk te maken hoe je systeem, proces of apparaat werkt.

Een typische stijl waarbij een tekenaar met een stift op een wit vlak illustraties tekent. Ideaal om op een eenvoudige manier complexe onderwerpen aan te kaarten.

Flat design(plat of vlak ontwerp) is gebaseerd op eenvoudige vormen, felle kleuren en elegante typografie. Ze worden vaak gebruikt om objecten of ideeën in een modernere vorm te laten zien.

De techniek waarbij beweging geïntegreerd worden met tekst. Deze tekst wordt over een langere tijd gepresenteerd met de bedoeling een bepaalde gedachte of emotie te laten zien.

Een infographic is een grafische manier om op een aantrekkelijke manier veel data, feiten en cijfers dynamisch weer te geven. Je kan met deze stijl informatie op een eenvoudige wijze communiceren.

OVERTUIGD?

Overtuigd van de sterkte van een animatievideo?
Neem dan zeker contact met ons op !
Bekijk zeker ook onze andere diensten!