WHITEBOARD ANIMATIE

Sommige boodschappen werken het beste als ze zo eenvoudig mogelijk zijn. Een whiteboard animatie is hier een voorbeeld van. Het is een animatiestijl waarbij een tekenaar met een stift op een wit bord (whiteboard) illustraties tekent. Whiteboard animaties zijn ook wel bekend onder de naam RSA animatie, speedcartooning, videoscribe animatie, getekende shortmovie video en whiteboard explainer. De manier waarop deze animaties tot stand komen, kan door twee verschillende manieren gebeuren: fysiek of digitaal.

HOE KOMT EEN WHITEBOARD ANIMATIEVIDEO TOT STAND?

Na het maken van het scenario/script, kunnen we uit twee productiemanieren kiezen: Fysiek of digitaal. Bij fysieke whiteboard animaties tekent de illustrator ‘live’ de beelden met een camera erboven die alles filmt. Hierna wordt in postproductie deze montage geknipt en getimed. Bij digitale whiteboard animaties tekent de illustrator zijn tekeningen digitaal (bv. op de computer), waarna het geheel in beweging wordt gezet. De klant heeft op deze manier meer inspraak en er wordt tevens veel productietijd gespaard. Een extra voordeel is dat de illustraties voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden (zoals GIF’s, logo-animaties, e-mailbanners, social video’s enz. … , omdat ze digitaal op hoge kwaliteit zijn gemaakt. Dankzij het contrast tussen de lichte achtergrond en de zwarte of kleurrijke elementen valt het ook binnen elke corporate branding toe te passen.

COMBINEER MET ANDERE ELEMENTEN

Whiteboard ademt dan wel een schoolse sfeer uit, je kan de stijl steeds verrijken met een uitgebreide waaier aan visuele elementen. Kleuren, maar ook echte elementen die stop motion-stijl aan het beeld worden toegevoegd. Je verbeelding is de enige grens. In het eindresultaat is het verschil tussen digitaal en fysiek niet altijd terug te vinden (mits goed uitgevoerd), het grootste verschil zit dus vooral in het productieproces.

4 à 6 weken

30 seconden

1 taal

1 voice over

Muziek

vanaf €2.500*

SAMEN JE IDEE UITWERKEN

Benieuwd naar de overload aan ideeën waarmee we je kunnen inspireren?
Vul dan onderstaand formulier in en we staan je zo snel mogelijk bij met raad en daad.

*Deze prijs is indicatief en zal op basis van de briefing van de klant op maat berekend worden. We kunnen ook werken met een vooropgesteld budget.

PRODUCTIEPROCES WHITEBOARD ANIMATIE

5-6weken**

1. KICK-OFF MEETING

Epic Frame komt bij jou luisteren naar je doelstellingen en bespreekt hoe die kunnen worden behaald.

2. SCENARIO & VOORBEREIDING

We plannen de productie en gieten alle info in een creatief scenario. We beschrijven in detail wat je zal zien en horen.

3. STORYBOARD & ANIMATIC

We brengen het scenario in beeld met tekeningen, kleuren en andere elementen. De animatic toont een eerste ruwe video.

4. GRAFISCH DESIGN

Onze professionele ploeg, speciaal voor jouw project samengesteld, brengt het scenario in beeld.

5. ANIMATIE

We blazen leven in de beelden en bouwen het op tot een vlot verhaal dat impact heeft.

6. AFWERKING

We werken af met extra visuele effecten, geluidseffecten en kleurcorrecties.

WIJ KUNNEN JE HELPEN HET MAXIMUM UIT JE WHITEBOARD ANIMATIE TE HALEN DANKZIJ FACEBOOK, YOUTUBE EN MEER!

**Onze projecten hebben doorgaans een doorlooptijd van vier tot zes weken. Afhankelijk van de briefing, het concept, de duurtijd van de video en de snelheid van feedback kan de productietijd variëren.

NEEM CONTACT OP!

    Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
    +32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
    +32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

    Onze kantoren bevinden zich in een oude vierkantshoeve tussen de konijnen, koeien en brede maisvelden. Rustig en inspirerend maar niet evident om te bereiken. Download hier een gedetailleerde wegbeschrijving