DE ROL VAN VIDEO IN DE SALES FUNNEL

Breng je wel de juiste videocontent op het juiste moment? Of ontbreekt er net die ene testimonial die had kunnen leiden tot meer conversie? Volg je consument door de sales funnel en bedien hem op je wenken met snackable videocontent die hij wel wil zien. En hoe doe je dat nu precies? Leer hier over de vier belangrijkste fasen van videomarketing en gebruik video in de sales funnel.

https://youtu.be/BTeXwxw2UGM

DE KRITISCHE CONSUMENT

Consumenten zijn geen passieve ontvangers van informatie. We filteren en scannen zelf de grote stroom aan informatie en beslissen op het eerste zicht wat we willen lezen of zien. Voor de sales funnel geldt hetzelfde principe. Het demonstreert het traject dat de kijker aflegt tot een aankoop en focust op hoe de moderne consument vandaag informatie opzoekt en verwerkt. Interessante food for thought is het blogartikel “Why the Buyer Dictates Your Video Marketing Strategy” (2016) van Rhen Wilson. Hij verweeft het zoekgedrag van de kijker met de verschillende soorten video’s in de sales funnel. De sales funnel bestaat volgens hem uit 4 fasen: De awareness-, de exploration-, de consideration en de decision fase. En er is in elke fase een belangrijke rol voor video in de sales funnel.

HOE JE DOELGROEP AANTREKKEN?

In de Awareness-fase zet je je video in als trigger om je kijkers bewust te maken dat ze wel degelijk een probleem of behoefte hebben. Speel in op het moment dat de consument informatie zoekt. Publiceer educatieve video’s, waarin je de uitdagingen en problemen in jouw sector aankaart en wat dit betekent voor de consument Toon aan dat jouw bedrijf thought leadership heeft. Beperk de reclameboodschap wel tot een minimum, want nu willen je kijkers gewoon wéten — (nog) niet kopen. Onder educatieve video’s verstaan we webinars, tutorials of korte video’s met tips waarin je praat over een probleem, uitdaging of trend. Ook een vlog (video blog) of ‘how to ..’ video’s zijn in de awareness fase ideale formats.

STEL JEZELF KORT VOOR

Mag ik dan mijn bedrijf dan helemaal niet meer voorstellen? Natuurlijk wel, jij mag hun rots in de branding zijn zolang je je corporate branding houdt voor een andere video: je bedrijfsfilm. In je bedrijfsfilm toon je kort wie je bent en wat je doet. Bestook je kijker niet met kleine details over de werking van je product of dienst, maar beperk je tot een leuke video over je bedrijf, je missie en jouw ultiem voordeel voor de prospect

PRESENTEER JE RESULTATEN

Wanneer je bezoeker de relevante informatie heeft gevonden en de uitdaging ervaart als een probleem, zoekt hij naar oplossingen. Zoals de naam Exploration het zegt, wil de bezoeker zélf de keuzevrijheid hebben om opties uit te pluizen en tot de meest geschikte oplossing komen. Online reviews van klanten lezen of productinformatie opzoeken zijn typische gedragingen in de Exploration-fase.

HOE WERKT JE PRODUCT OF DIENST?

Waar je in de vorige fase jezelf introduceerde, laat je nu je video’s uitgebreid vertellen over (de werking van) je producten of diensten. Explainers of instructievideo’s tonen hoe je een specifiek probleem efficiënt oplost en wat het resultaat ervan is. Dit is heel belangrijk omdat je kijker verwacht een oplossing én resultaat te zien. Leg je de link niet expliciet, dan haakt je kijker af.

BLIJF WERKEN AAN JE RELATIE

Blijf aantonen dat jouw bedrijf thought leadership heeft. Presentaties op conferenties of forums, interviews of talks waarin je thought leader of deskundige zijn expertise meegeeft aan het publiek bouwen je villa van geloofwaardigheid en kennisautoriteit op.

WEK INTERESSE BIJ JE DOELGROEP

De Consideration-fase is waar de selectie gebeurt. En proficiat! Jij staat op de shortlist van je prospect! Maar juich niet te vroeg, je bent er nog niet. Je moet er als kandidaat natuurlijk uitspringen, dus hoog tijd om op te scheppen over je curriculum!

VERTEL WAT MEER OVER JEZELF

Laat je werknemers of tevreden klanten gepassioneerd vertellen in een video. Ook sfeerreportages zijn perfect om je kijker een blik achter de schermen te gunnen. Potentiële kopers zoeken deze informatie op omdat ze willen weten met wie ze in zee willen gaan en welke bedrijfscultuur je uitdraagt. Ook reflecteren over een bepaald project (ook wel een casestudy-video genoemd) kan je kijker over de streep trekken.

OVERTUIG

Geef je kijker voorzichtig een duwtje in de rug. De laatste vraag die de kijker zich stelt, is of hij/zij wel met jou wil samenwerken. Je levert goed werk, maar hoe ben je als business partner?

LAAT ANDEREN HET VOOR JE VERTELLEN

Klanten lezen graag reviews van andere klanten over hun ervaring met een organisatie. Maar met video kan je zoveel méér informatie doorgeven. Laat klanten vertellen hoe de samenwerking met jou verliep of welke impact jouw product of dienst had op hun leven.

Of het nu gaat om het vergroten van de bekendheid van je merk of het bereiken van bestaande klanten met behulp van nuttige tutorial- of FAQ-informatie, elk specifiek doel heeft een aangepaste videocontent nodig.
Ontdek welke mindset jouw doelgroep heeft en bied de juiste video in de sales funnel aan op het juiste moment.

Meer informatie over dit topic? Stuur ons een mailtje via info@epicframe.be en wij helpen je graag verder!

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top