VIDEO OPTIMALISEREN VOOR SEO

Dat video in de meeste gevallen boven tekst wordt verkozen is wel duidelijk: vier keer zoveel klanten zien liever een video over een product in plaats van er een tekst over te lezen, en 59 procent van de deelnemers in een onderzoek zegt dat als er zowel een video als tekst beschikbaar zijn over een bepaald onderwerp, ze eerder voor video kiezen. Je kan dus het beste je video optimaliseren voor SEO.

Het probleem met video en SEO is dat video’s moeilijker indexeerbaarzijn.
Een tekst kan je helemaal optimaliseren voor SEO, maar bij een video ligt het anders omdat Google de video niet kan ‘zien’.

WAT IS SEO?

SEO staat voor search engine optimization, of zoekmachineoptimalisatie. Het is een verzameling van technieken waarbij het doel is om websites of pagina’s te optimaliseren voor de vindbaarheid door zoekmachines zoals Google. Om hoog te scoren in de organische zoekresultaten dus. Want als je content publiceert, wil je natuurlijk wel dat het gevonden en bekeken wordt.

Voor teksten kan je dit onder andere doen door goede content te publiceren, je pagina’s logisch op te bouwen en zoekwoorden regelmatig te laten terugkomen, maar hoe optimaliseer je video’s voor SEO?


VIDEO’S OPTIMALISEREN VOOR SEO

Sinds de Panda-update heeft Google een sterke voorkeur voor video, en worden pagina’s met video’s beloond met een hogere positie.Maar dit gaat niet vanzelf, je video moet voldoen aan bepaalde richtlijnen.

De belangrijkste is dat je video indexeerbaar moet zijn en dat kan alleen maar met tekst. Als je indexeerbaar bent, bekijkt Google je pagina’s en worden ze toegevoegd aan de index. Als je video niet in de index staat, zal je ook niet opgenomen worden in de zoekresultaten.

Maar hoe kan je hoog scoren in de zoekresultaten met je video?

METAGEGEVENS

Net zoals bij tekst (maar misschien nog belangrijker omdat er weinig tekst is bij video), is het belangrijk om de metagegevens goed in te vullen.

Vergeet ook niet om een aantrekkelijke titel en beschrijving te bedenken. Hou hier rekening met zoekwoorden, maar zorg vooral dat mensen erop willen klikken en dat het interesse opwekt.


SPECIFIEKE VIDEOSPELERS GEBRUIKEN

Als je video op externe domeinen wordt afgespeeld, zijn bepaalde videospelers meer geschikt. De bedoeling is meestal om kijkers naar je website te sturen, en niet naar bijvoorbeeld YouTube, want dan zullen ze sneller doorklikken naar andere video’s van concurrenten.

Wistia is een uitstekende videospeler voor SEO.Het is een videoplatform voor bedrijven dat ervoor zorgt dat je video geïndexeerd wordt door de grootste zoekmachines, en dat mensen worden doorgestuurd naar je website in plaats van naar YouTube of Vimeo. Ze voegen automatisch metadata toe door gebruik te maken van JSON-LD, wat de snelste manier is.


VOEG TRANSCRIPTS OF CAPTIONS TOE

Het verschil tussen transcripts en captions is dat een transcript de video uitgeschreven in tekst is, los van je video, en bij captions voeg je een bepaalde timing toe zodat ze als ondertitels bij je video kunnen. Ze kunnen er beiden voor zorgen dat je hoger in de zoekresultaten komt door de extra tekst, en daarnaast is het ook gewoon handig voor mensen die je video zonder geluid zien. 

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top