MEER LEADS VINDEN? GEBRUIK VIDEO!

Als professional stel je je klanten voorop. Het is namelijk de bedoeling dat jij aan hun wensen en noden beantwoordt, en dat zij van jouw merk gaan houden. Je wilt dus aan lead generation doen: van eerste bezoekers leads maken, die vervolgens zullen veranderen in tevreden klanten.

Je wilt hen dus zo goed mogelijk leren kennen, en ontdekken wat hen bezighoudt. Een grondig uitgewerkte videostrategie is daar ideaal voor. In dit artikel ontdek je waarom dat zo is, en hoe je lead generation met video goed aanpakt.

Video trekt de aandacht. Ideaal voor lead generation doeleinden.

Waarom is een videostrategie zo belangrijk voor lead generation?

Stel: je wilt graag meer informatie over een merk, product, of dienst. Lees je dan het liefste een uitgebreide tekst? Of bekijk je liever een goed uitgewerkte video van een paar minuten, die je dezelfde informatie geeft, maar dan op een aangenamere manier?

Inderdaad: je kiest voor de video.

En je bent zeker niet de enige. Psychologisch onderzoek heeft uitgewezen dat video’s de snelste en doeltreffendste manier zijn om informatie over te brengen, emotie op te wekken, een een band te creëren met de persoon die de video bekijkt. Dat komt omdat we als mens van nature zijn aangetrokken door beeld, geluid en menselijke gezichten.

Maar dat is nog niet alles: volgens een enquête door Vidyard zeggen maar liefst 74 procent van de ondervraagde B2B marketeers dat video de beste manier is om lead generation te optimaliseren om zo tot conversies te komen.

Gericht aan lead generation met video doen met doordachte videostrategie is dus essentieel. Maar waar let je zeker op bij het uitdenken van je strategie? We geven je een paar tips, over hoe je video perfect inpast in je marketing funnel.

Video en je marketing funnel

Alles draait om de reis die je leads afleggen, de zogenaamde marketing funnel dus waar ze in terechtkomen. Idealiter ziet die er zo uit:

  • Een gebruiker landt op je website.
  • Een gebruiker kijkt rond op je website.
  • Een gebruiker vult zijn gegevens in en wordt een lead.
  • Een lead doet een aankoop en wordt een klant.

Laten we bij het begin beginnen. De bedoeling is dat een potentiële lead landt op je website, en één of meerdere video’s bekijkt. Welke video wil je graag laten maken? Je zal eerst een zorgvuldige keuze moeten maken.

Contact Banner

Kies je video zorgvuldig uit

Video’s zijn er in allerhande soorten en formaten. Om aan lead generation met video te doen is het dus belangrijk om de perfecte video te vinden bij wat je wilt vertellen. We lichten er twee uit, en geven je nog twee extra handige tips voor de ideale video.

Testimonials

Waarom zouden je leads jou op je woord geloven, als ze ook kunnen luisteren naar een tevreden klant? In een videotestimonial laat je één (of meerdere) van je klanten aan het woord. Die vertelt dan hoe tevreden hij/zij is van jouw dienst of service. Zo zijn je leads op een paar seconden overtuigd van jouw product en service.

Explainers

Je hebt zelf ongetwijfeld al opgezocht hoe iets werkt via het internet, en bent zo bij een video uitgekomen. Dit zijn de zogenaamde explainer video’s. En die worden niet alleen gebruikt om uit te leggen hoe je een band verwisselt.

In je customer journey kan een explainer video erg belangrijk zijn om je leads in een mum van tijd iets uit te leggen: hoe je product werkt, hoe ze zich kunnen inschrijven voor je dienst of evenement, of waarom ze net voor jouw merk zouden kiezen. Handig, snel, en doeltreffend.

Zorg voor het perfecte script

Bij het schieten van je video’s wil je gestructureerd te werk gaan, en daarom is een script essentieel. Zo bepaal je al op voorhand wat er zal worden gezegd in je video, en hoe die er zal uitzien. Meer tips voor opstellen van het ideale script vind je hier[1] .

Vraag het aan je klanten zelf!

Benieuwd wat je leads en klanten bezighoudt? Waarom vraag je hen dan niet om hun mening? Meestal doen bedrijven dit vanuit het oogpunt om hun service te verbeteren. Maar waarom vraag je je klanten niet welke content en video’s ze écht willen zien? En wat ze van je andere video’s vonden? Zo kom je pas echt te weten wat er leeft bij je doelgroep.

Je hebt een video gekozen? Mooi zo! Maar waar op je website ga je die video plaatsen? Wanneer je leads wilt laten converteren is een landingspagina de beste keuze.

Plaats je video op een specifieke landingspagina

Landingspagina’s zijn specifieke pagina’s die gewijd zijn aan conversie. Op die pagina’s zijn er dus geen afleidingen, en worden je leads extra getriggerd om zich in te schrijven of te converteren.

Video’s kunnen perfect deel uitmaken van zo’n landingspagina: je legt je leads uit hoe je merk in elkaar zit, en wat ze kunnen doen om mee te genieten van jouw expertise.

Vervolgens maak je het hen extra gemakkelijk om te converteren. Dankzij een simpele klik kunnen ze zich registreren, of een handig formulier in groot formaat (te groot voor op je andere webpagina’s) laat hen toe om eenvoudig hun gegevens achter te laten.

Je wilt dus graag de gegevens van je leads verzamelen, zodat je meer over hen te weten komt, én hen op de hoogte kan houden, over een promo bijvoorbeeld. Daarom is een call-to-action essentieel.

Zorg voor een duidelijke call-to-action

Je wilt ervoor zorgen dat je klanten hun gegevens achterlaten, zich inschrijven voor je diensten, een aankoop doen of nog iets anders! Zorg er dus voor dat er duidelijke calls-to-action zijn verwerkt in je website, maar ook in je video’s.

Doe dat niet alleen maar aan het begin of einde, maar verwerk relevante calls-to-action waar nodig: praat je halverwege je video bijvoorbeeld over een bepaalde dienst? Zorg dan dat er een call-to-action verschijnt die je leads doorverwijst naar de landingspagina van die dienst. Zo maak je het je leads extra gemakkelijk, en zorg je voor meer conversies.

Geef niet alles zomaar weg

Je wilt natuurlijk te weten komen wat je leads belangrijk vinden, en net daarom wil je achterhalen wie ze zijn. Dat wilt niet zeggen dat je hen bij het eerste bezoek op je website om hun gegevens moet vragen. Maar je bouwt dit wel best op meerdere plekken in je customer journey in. En dat kan ook perfect bij je video’s.

Wat dat betreft kan je twee methodes hanteren:

  • De directe methode: je vraagt je leads om hun gegevens voor ze één van je video’s of andere nuttige content willen bekijken, zodat je hen later meer interessante video’s, artikels of mededelingen kan sturen.
  • De indirecte methode: in je video spoor je je lead aan om gegevens achter te laten, maar is dat geen vereiste om de video te bekijken. Als je video pakkend genoeg was, zal je lead graag gegevens achterlaten om nog meer interessante (video)content te bekijken.

Implementeer dus formulieren in je video’s, maar ook op de rest van je website. Zo kom je stelselmatig te weten wie je klanten zijn, en kan je ook gerichter op hun noden en wensen inspelen.

Probeer ook zeker out-of-the-box te denken, en de ervaring voor je leads uniek en aangenaam te maken. Werk bijvoorbeeld met een online promo waar leads (tijdelijk) recht op hebben. Op die manier vullen je leads hun gegevens maar al te graag in. Voorzie je video daarom ook zeker van de juiste hook en een passende call-to-action: succes gegarandeerd.

Tip: vraag enkel de hoogstnodige informatie!

Laat jezelf opmerken, kweek intentie bij je publiek.

Uiteindelijk is de bedoeling om je merk in de spotlight te zetten, en op die manier de interesse van je doelpubliek te wekken. Doe je dat goed? Dan zal je doelpubliek converteren, en de intentie hebben om iets te kopen. En zo kweek jij trouwe klanten. Klaar om aan lead generation te doen via de juiste videostrategie? Kunnen we je nog ergens mee helpen? Neem contact op met onze experts, dan doen wij de rest.

Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo
Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

https://epicframe.be/schrijf-het-beste-videoscript

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top