WAAROM IS VIDEOMARKETING ZO’N GOED IDEE? 10 SPREKENDE CIJFERS

Videomarketing is in meer dan één opzicht een goed idee: het brengt je boodschap duidelijk en sterk over, het zorgt voor een sterke emotionele link tussen je publiek en je merk, en het zorgt ervoor dat leads sneller converteren naar trouwe klanten.

In dit artikel laten we de cijfers voor zichzelf spreken: je krijgt van ons 10 spraakmakende cijfers verzameld door RawShorts, die je zullen overtuigen om voor videomarketing te kiezen.

1. Klanten beslissen sneller

Maar liefst 64% van de consumenten zal eerder een product kopen nadat ze een video bekeken. Qua overtuigingskracht kan dat tellen! Maar het kan nog straffer:

Een verbazingwekkende 90% geeft aan dat video’s hen helpen bij het maken van een keuze. Denk dus goed na wanneer je je video maakt: je wilt niet dat je video een potentiële klant overtuigt om niet voor jouw product te kiezen.

2. Verkeer bij de vleet

Volgens voorspellingen zou eind 2020 maar liefst 82% van al het internetverkeer uit video bestaan. Waarom zou je daar dan geen gebruik van maken in je videomarketing strategie?

3. Video’s a volonté

45% van internetgebruikers bekijken wekelijks meer dan een uur aan video’s op YouTube of Facebook.

4. Video’s bieden hulp

90% van alle gebruikers stellen dat video’s hen helpen bij het maken van een beslissing: gaan ze voor de aankoop of niet?

5. Video’s zorgen voor een hogere CTR

Video’s zorgen er ook voor dat de click-through-rate (hoeveel keer er wordt doorgeklikt via de video naar de website van je merk) de lucht in gaat met maar liefst 63%.

En meer clicks betekent meer bezoekers, en dus ook meer conversies.

6. Video’s worden meer gedeeld dan wat dan ook

Via sociale media worden video’s 1200 keer (!) meer gedeeld dan foto’s en tekst samen. Ongelofelijk maar waar!

7. Video’s zetten aan tot koopgedrag

64% van consumenten stellen dat ze na het zien van een video pas echt overtuigd zijn om een product of dienst aan te kopen.

8. Kort en krachtig

Onafhankelijk van industrie of thema, zijn de overgrote meerderheid van video’s op internet korter dan 60 seconden. Je hoeft jouw video dus zeker niet te lang te maken!

9. De markt ligt nog open

Nog maar 9% van kleine tot middelgrote bedrijven maken gebruik van YouTube. Een overgroot deel van de markt is dus nog niet aangeboord!

10. Kies je kanaal

Onderzoek heeft uitgewezen dat video’s op Instagram dubbel zo veel interactie krijgen als op eender welke andere sociale media. De ideale lengte van een Instagram-video is zo’n 30 seconden. De ideale lengte voor een YouTube video is zo’n 5 tot 7 minuten.

Publiceer je video’s op Facebook? Bedenk dan dat 85% procent van de gebruikers video’s bekijkt zonder geluid. Ondertitels zijn dus zeker geen overbodige luxe. Probeer ook om andere manieren te vinden waardoor je je boodschap geluidloos overbrengt

Klaar om een onweerstaanbare videomarketing strategie op te zetten? Kunnen we je nog ergens mee helpen? Contacteer onze experts, die helpen je met plezier verder.

Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo
Contact Banner

Volg ons via onze social media kanalen.

Facebook logo Instagram logo Youtube logo Vimeo logo Tik Tok logo

READY TO START A PROJECT?

Duigemhofstraat 101, 3020 Herent, België
+32 (0) 478 807 007 (NIKO : SALES)
+32 (0) 498 624 208 (BRECHT : CREATIVE)
+32 (0)16 88 74 84 | info@epicframe.be

Leave a Reply

Top